Facit Nattjakten Deluxe Den ro-liga omgången

 1. Robert Broberg  

Den rolige ordkonstnären och artisten Robert Broberg gick sorgligt nog bort förra sommaren. Kände ni igen rösten? Du hörde en snutt från hans Sommarprogram från 1999.

2. Roger Moore                                         

gjorde som bekant mycket mer än James Bond. I tv-serien Snobbar som jobbar, vars kända ledmotiv ni hörde, spelade han brittisk miljardär och skurkjagare tillsammans med Tony Curtis. Snobbar som jobbar gjorde stor succé i Sverige i början av 70-talet, varannan svensk ska tydligen ha tittat!!

3. Rolf Skoglund                                                                                                 Skådespelaren som gjorde en briljant och oförglömlig tolkning av en pressad familjefar när han spelade Gösta, pappan på gränsen till nervsammanbrott, i den kultförklarade 80-talskomedin Vi hade i alla fall tur med vädret.

4. Julia Roberts                                                                                                                   

Ja, kanske gissade du Roxette?, vilket var klokt så tillvida att det var deras hit It must have been love ni hörde. Men nu var det ju för- eller efternamn som den här nattjakten gällde. Lurigt? Roxettes låt fick i alla fall tonsätta en känd scen från Julia Roberts genombrottsfilm Pretty Woman. Ni vet när hon sitter i limousinen, på väg tillbaka till sitt gamla liv och undrar ”vad var det egentligen som hände?”.

5. Robert Wells                                                                                                                 

Den kände pianokonstnären Robert Wells ingick i den första ensemblen i SVTs     lekprogrammet Så ska det låta. Ni hörde lite av den svängiga intromusiken. 

6.Robert De Niro  

Världens mest berömda Taxi Driver? De Niro spelade huvudrollen i filmen Taxi Driver från 1976. I klippet hörde ni hur det brukade låta i taxibilarna ”förr i tiden”, ja innan datorer och mobiltelefoni gjorde kommunikationsradion överflödig.

7. Robert Redford

Gick pulsen upp på dig också när ni hörde ledmotivet till filmen Mitt Afrika (Out of Africa)? Den manliga huvudrollen spelades av Robert Redford, en sexig storviltsjägare med närhetsproblem. 

8. Ronja Rövardotter  

 I början av året kom en japansk, animerad version av Ronja Rövardotter, som visades av SVT. Här recenserade Yukiko Duke i Sveriges Radios kulturnytt.

9. Ronan Keating  

Var detta den svåraste? Det ni hörde var en berg- och dalbana och kanske var det då någon som kom att tänka på Ronan Keatings hit Life is a rollercoaster? Det var i alla fall så jag tänkte…

10. Rooney Mara

 Spelade Lisbeth Salander i den amerikanska versionen av The Girl with the Dragon Tatoo. I klippet hör vi iallafall en flicka som får en tatuering. Close enough?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".