Nattjakten Deluxe

Facit Quiz: Fobier

Facit – Den rädda omgången

1: Hypokondri – Rädsla att bli sjuk. Vi hörde en nysande kvinna och en Hypokondrisk man.

 

2: Akarofobi/Entomofobi/Insektsfobi - Rädsla för insekter. Vi hörde en fluga, en geting och en spruta med insektsgift. Ja och en expert som naturmorgon i P1 pratat med.

 

3: Pogonofobi – Rädsla för skägg. Vi hörde pogonofobikernas värsta mardröm i musiksammanhang. Dom långskäggade grabbarna i ZZ Topp och deras Sharp Dressed Man.

 

4: Zoofobi – Rädsla för djur. Vi hörde flera djur. Hund, katt och häst. Zoofobi defineras som: intensiv, irrationell rädsla för och undvikande av djur i allmänhet.

 

5: Amaxofobi - Rädsla för att köra eller åka bil, vi hörde Lisa Miskovkys Driving One Of Your Cars. (Och någon som var så rädd för att köra bil att han skrek när han hörde låten i Vaken med P3 och P4.)

 

6: Catoptrofobi - Rädsla för speglar och att se sin egen spegelbild. Vi hörde ett klipp ur radioföljetongen Butcher´s Crossing.

 

7: Arachnofobi/Archnofobi – Rädsla för spindlar. Vi hörde Lollipops med sin poppiga version av den gamla barnvisan Imse Vimse Spindel.

 

8: Coulrofobi – Rädsla för clowner. Vi hörde Maria Bjaring och co. På Aftonbladet prata om Bill Skarsgård och den omtalade trailern till kommande filmen ”Det” där Bill Skarsgård spelar clownen Pennywise.

 

9: Anthofobi - Rädsla för blommor. Vi hörde Ace of Base Life is a flower. (Och någon som absolut inte vill höra en låt om blommor.) Ännu jobbigare är det förmodligen för en person med anthofobi att röra sig utanför bostaden, ja i vart fall under sommarhalvåret.

 

10: Aviofobi – Rädsla för att flyga. Vi hörde ett flygplan göra en dålig landning. Betecknas som flyg med krasch i Sveriges Radios effektarkiv. Efter en sådan upplevelse kan man nog få aviofobi. Ja och kanske även efter denna tävling. Hoppas inte det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista