FACIT: Deluxe - 10 stycken rockiga band

1. The Hives
En tamburin spelas och det symboliserar Tambourine-härvan en rättvist med massa band med det rockigaste The Hives var den kanske mest centrala punkten i härvan.

2. Tant Strul
Vi hör repliker från filmen Strul.

3. Kiss
Lite Göteborgskt använder jag en puss för att få era associationer till Kiss.

4. In Flames
Vi hör en eld som brinner, alltså befinner vi oss i flammorna =)

5. The Doors
En dörr som stängs.

6. Queen
Drottning Silvia.

7. Motörhead
Vi hör en fin och inte alls så rockig version av Motörhead’s hitlåt Ace Of Spades.

8. Metallica
Vi hör ett nyhetsinslag när musikdelningstjänsten Napster förlorade i domstol mot rockbandet Metallica. Det första, största och mest omtalade piratkopieringsfallet mellan fildelningstjänst och musikgrupp.

9. Judas Priest
Vi hör ett klipp från filmen Rockstar med stjärnor som med Mark Wahlberg och Jennifer Aniston i rollistan. Filmen inspirerades av Tim ”Ripper” Owens livshistoria som var sångare i ett tributeband till Judas Priest, och fick senare ersätta Rob Halford i just Judas Priest.

10. Whale
Vi hör Glen Killing i NileCity 105,6 som spelades av Henrik Schyffet. Och visst har ni hört Schyfferts stökiga rockband Whale? Dom turnérade med giganterna i Blur när det begav sig på 90-talet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".