Elin berättar om hur hon nästan blev överkörd av sin egen bil
Elins olyckshistioria om hur hon nästan blev överkörd av sin egen bil Foto: Christel Haegglund
Lyssnarnas olyckshistorier nattens ämne

Elin Lundell: Blev nästan överkörd av min egen bil

2:30 min

Natten ägnas åt lyssnarnas udda olyckshistorier. Det verkar som om Vakens lyssnare är väldigt olycksdrabbade.
Elin är bara en av många som delade med sig av märkliga händelser.

Några samlade olyckor finns att läsa här:

Monika:
Skulle hänga tvätt och kliver på en bräda med spik. Hade foppatofflor på mig så det gick rakt upp i foten. Min yngsta dotter hade vänt på brädan med spiken uppåt ifall tjuvar kom och tog hennes skoter som inte har någon motor. Jag gick i hennes fälla  :)

Cecilia:
Åh fy! För hundra år sedan sisådär, när jag var i yngre tonåren, hade jag alltid bråttombråttom. Sprang nerför en trapp, två trappsteg i taget, fort fort. Höll i ledstången med mina fina, stickade handskar och det sa PANG  💥 i handen. En stor flisa *träbit* lossnade från ledstången och planerade sig rakt igenom handen på mig. Ryser bara jag tänker på det  😱
Samma år fick jag en raket i pannan, eller ja, det som var kvar av en smälld. Tack och lov  😅

Angeline:
Jag lyckades på något vänster få mitt cykel stöd i skon så när jag skulle cykla vidare så åkte jag i backen och höggravid som jag var fick jag panik och cyklade hem. Så sambo fick köra in mig till sjukhuset men som tur var så gick allt bra med både mig och bebisen det ända jag fick var ett blåmärke på rumpan.

Denice:
Godkväll Jag lyckatdes med en grej som man bara ser på film annars. Mamma och jag skulle flytta till en lägenhet. I badrummet där fanns bara ettbadkar och jag skulle sätta upp en draperistång sådan man spänner fast. Orkade inte hämta en stol utan ställde mig på badkarskanten. Ställer mig för långt åt ena hållet och då tippar den övre ramen på karet. Jag ramlar ner i badkaret och håller upp händerna framför mig för hux flux har ju även vattnet gått igång. Sitter där som i en film, fattar ingenting först och till slut inser jag att när kanten tippade så hade den lyckats dra i handtaget till vattnet. Slutet gott allting gott, kom undan med dyngsura kläder och några blåmärken. Nästa gång hämtar jag stolen.

My:
Skulle bära upp en famn med barnens kläder till övervåningen. Missbedömde dock vart trappsteget var och fläkte upp stortånageln på trappsteget, ramlade framåt med ansiktet och eftersom jag höll i kläderna så tog jag inte emot mig utan slog i näsan trappan. Såå, resultatet blev bruten näsa, uppfläkt stortånagel och blodiga kläder. Tack för ett bra program :)

Tony:
Jag har lyckats ge mig själv hjärnskakning med hjälp av en hylsnyckel. Jag skulle skruva loss ett järn med nyckeln som lyckades slinta av bulten när jag tog i och min hand, tillsammans med sagda nyckel for rakt in i min panna med sådan kraft att jag fortfarande har ett ärr kvar efter smällen dryga sju år senare. Jag blev minst sagt groggy av smällen.

Eva:
Jag skulle gå ut med askan från vedspisen, samtidigt tog jag soppåsen i den andra handen. På med stövlarna å gick ut på farstubron,(Den var av järn) men tänker inte på att den var täckt av is just då. Flyger iväg nerför trappen å fastnar med ena foten emellan ett av stegen. Hur jag fick av mig den stöveln vet jag inte men det fick jag. Jag kravlade mig upp till dörren å öppnade å skrek på min man som satt inne vid tv:n. Men han kom inte för han trodde det var katta som skrek. Väl inne var det bara å ringa ambulansen för vi fick inte ta bilen , eftersom jag behövde smärtstillande. Ja det blev operation å kryckor i 6 veckor. Å jag kan lova att det gjorde ont.

Simon:
Klippte gräset för ett par år sen när det rasslar till i klipparn och känner att det stack till i foten. Åkte in till vårdcentralen men fick bara med mig några alvedon hem o beordrades vila. Efter några kämpiga dagar med en jäkla smärta så svullnade foten upp mer o mer och fick en härlig röd nyans. Jag åkte då in till akuten och dom röntgade och såg nåt konstigt på plåten som inte skulle vara där. Så dom öppnade upp ett litet snitt och fiskade ut en ståltråd på 4-5 cm som hade flugit som en projektil från klipparen in i foten o begravt sig där...

Anders:
Hej! Var lite väl klantig i söndags kväll innan jag skulle iväg till och spela squash. Tänkte skulle plocka ur diskmaskinen innan jag skulle åka, när jag reste mig upp slog jag huvudet i skåpsluckan. Sen gick jag ut i badrummet för att hämta knäskydden som låg på golvet, då slog jag i huvudet i handduks hållaren och när jag väl kommer till squashen och ska kliva ur bilen så slår jag i huvudet i dörrkarmen på bilen. Inte min kväll..
 
Johanna:
Jag skulle smyga in i badrummet på natten för att inte väcka dottern som sov väldigt dåligt som bebis. För att minimera ”riskmoment” så öppnade jag inte dörren helt, problemet var dock att hjärnan verkade tro att dörren var helt öppen. Sparkade in foten i dörren och med sån kraft att jag lyckades bryta tån bredvid lilltån. Dottern vaknade dock inte, men jag fick ha gummistövlar på mig på väg till jobbet dagen efter.

Lindi:
Skulle skämta med mina systersöner nu på Halloween. Karvade ut en pumpa och gjorde hål för ögon och mun, sen trädde jag på pumpan på huvudet. Hade ett lakan på mig och låtsades vara ett pumpa spöke. Det var bara det att jag inte såg så bra genom pumpan. När jag sprang efter dom så missade jag att dom hade svängt och jag sprang full fart rakt in i en vägg. Pumpan tog inte emot så bra som man kanske kan tro. Fick en rejäl smäll på näsan, började blöda. Fick inte av pumpan pga att den blev lite mosad. Fick panik och stackars barnen blev nog lite traumatiserade av det hela. När jag väl hade fått av mig pumpan var jag helt blodig. Som tur är var näsan inte bruten och barnen fick se att det inte var något farligt, bara moster som var dum och fick vad hon förtjänade.

Anne-Li:
God mitt i natten! Jag skulle skjutsa min son Albin till friluftsdag i Lilljansskogen. Vi bodde på Gärdet, högst upp på toppen mittemot Gärdets sjukhus. Vi är sena som vanligt och han sitter på pakethållaren och jag trampade på utav helv.. Jag har min mans cykel för bromsarna funkade inte på min.Nedanför backen ligger Tegel bruksvägen där all tung trafik till alla färjor går. Jag ska bromsarna men då tar inte bromsarna! Det tickar i min hjärna SATAN, SKA JAG ÅKA RÄTT FRAM ELLER SVÄNGA?!?! Jag tar tag i handbromsvajern och känner att det klickar till, kniper i handtaget till handbromsen och hördehur det tar emot och farten stannar av.PUST.DET ÄR DÄRFÖR JAG INTE CYKLAR TILL JOBBET, sa min man då jag berättade om mardrömsturen på hans cykel! Tackför att ni är VAKNA MED MEJ SOM ALLTID ÄR VAKEN MED ER!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista