Michael Wall i Calcutta
Michael Wall och Tina Nordlöf på röda mattan på Calcutta International cult filmfestival. Foto: Calcutta International cult filmfestival.

Michael Wall: "Det här är pirrigare och en större upplevelse än Hollywood"

2:35 min

Filmaren Michael Walls film ”Sepsis” fortsätter skörda internationella framgångar. Nyligen mottog han ett nytt pris för sin film på en filmfestival i Indien och ikväll har han chans att få ytterligare ett prestigefyllt filmpris.

För ett drygt år sen var filmaren Michael Wall med i Vaken när han var i Los Angeles för att ta emot internationellt filmpris för sin film om sepsissjuka Christina.

Filmen berättar hur Christina efter en halsfluss får blodförgiftning och akut får åka in på sjukhuset. Väl där blir hon sövd i tron att hon ska vakna samma dag. Christina vaknar 1,5 månader senare och får beskedet att hon måste amputera både armar och ben. I Michaels film får man via den nya filmtekniken 360 följa med in i Christinas vardag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista