Allt fler länder får plats på DigiListan. Foto:Karin Markhede/Scanpix

Fem topphits – från fem olika länder!

Att Tyskland kan komma att gå långt i fotbolls-VM råder nog inget tvivel om, men att man också skulle kamma hem Eurovision Song Contest och dessutom toppa DigiListan var kanske inte lika väntat. Med Sveriges 12:a i bagaget intog Lena förstaplatsen senast med ”Satellite”, den första tyska ettan sedan Cascadas ”Everytime We Touch”, hösten 2006.

Aldrig tidigare har nog så många olika länder heller varit representerade på DigiListan samtidigt. Visst har Eurovision en del i förklaringen till varför, men framför allt är det fristående hits som tagit täten bland Sveriges mest sålda låtar. Belgien, Rumänien och Danmark finns nu alla med bland de fem bästa, med Lady GaGa som enda undantag utanför Europa. Och notera att Sverige helt saknas på veckans topp 10!

På söndag fortsätter nedräkningen, denna gång med ett tvåsiffrigt tal potentiella nykomlingar, och kanske också med årets sommarplåga inräknad…

Aktuell topp 5...

1. Lena - Satellite
2. Stromae - Alors On Danse
3. Edward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love
4. Lady GaGa - Alejandro
5. Rasmus Seebach - Natteravn

Vilken blir årets sommarhit?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".