1 av 2
Dags att börja förutspå sommarhitsen... (Foto: David Magnusson/Scanpix)
2 av 2
Maini tog klivet in på DigiListan

Mello ut - Maini in!

Våren är kommen, och med den också en tidig försmak av sommarhitsen. I takt med vikande försäljning för Melodifestivalens bidrag fortsätter allt fler nya alster att leta sig in bland det 40 främsta i landet. Bara till helgen väntar ytterligare en handfull!

Senaste lista bjöd dessvärre på ganska få nya spår, men med finsksvenska Maini som en av veckans utmanare till toppen. Hennes låt "Let Me Do Your Time" ska enligt uppgift börjat rotera på flera dansradiostationer i USA, vilket fick oss att ringa upp sångerskan för att ta reda på mer om henne och varför karriären börjat ta fart först vid 54 års ålder...

I veckans program bjuds du givetvis på allt från "On The Floor" till "In The Club" på listan. Vi kryddar också med fler hitvarningar i "Vi som vill in", storsäljare från kontinenten "I Europa", samt chansen att återuppleva minnervärda musikögonblick i "Backspegeln".

Topp 5 (v.13)

1. Eric Saade - Popular
2. Swingfly - Me And My Drum
3. Jennifer Lopez Feat. Pitbull - On The Floor
4. Danny Saucedo - In The Club
5. The Moniker - Oh My God!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".