Skönt att vinna på hemmaplan för Jämtland basket Foto: Anneli Johansson Sveriges Radio
Torsdag 27 oktober

Segerglädje igen

Hej Hallå

Skriver detta ganska sent dagen innan match då det har varit mycket att göra de senaste dagarna.

Vi reste ner i måndags kväll till Borås och spelade match. Det blev en riktig sur förlust med 2 poäng på bortaplan.
Det är verkligen hemskt tråkigt att förlora med så lite poäng, hemskt tråkigt att förlora överhuvudtaget. Vi fick dock förståelse för att vi måste jobba på vårat försvar då vi släppte in 55 poäng i andra halvlek.

Tentadags

Efter matchen åt vi mat på ett ställe jag brukade äta på så det var lite roligt och det tog fram lite minnen sen jag bodde där.
Övernattning på hotell och på onsdagen så påbörjades den långa resan hem igen. 12 timmar tog det...

Ganska bra för mig dock eftersom jag idag, torsdag, har skrivit en tentamen på personlighetspsykologi. Bra att sitta fast på ett tåg när man måste plugga! Så som sagt, tenta idag och sedan träning på kvällen.
Tuff träning med inriktning på försvar så att vi är redo för matchen mot Solna.

Bättre försvar

Solna då? Jo ett bra lag med en bra coach som har varit inblandad i landslagsverksamheten och även spelat basket på en riktig hög nivå. Coachen är känd för att motivera sina spelare och få dom att spela tufft så det kommer ett energiskt lag till Sporthallen för att möta oss. Det gäller för oss att vara på tårna och vara redo för den tuffa uppgiften! Vi måste förbättra vårat försvar och bibehålla våran aggressivitet och kemi i laget.
Det kommer bli en rolig och tuff match!

Det är kul att resa med de här grabbarna. Alla är sociala och glada. Vi skrattar och leker och det är ett härligt gäng.
Jag och Evaldas lekte tv-spelssoldater på Stockholm Centralstation. Sprang runt och gömde oss bakom pelare och smög bland folkmassan. Det händer en hel del roliga saker när Jämtland Basket är på turné!

Hoppas ni kommer till Sporthallen och ger oss stöd.

Heja Jämtland!

/ Andreas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".