Vinst för Frösöns innebandyherrar

Det blev vinst för Frösöns innebandyherrar när man på lördagen tog emot Skellefteå i Östersunds sporthall. Matchen slutade 9-5 till hemmagrabbarna efter periodsiffrorna 1-1, 6-2, 2-2.

Efter två raka förluster var det ett revanschsuget hemmalag som klev in på planen i Östersunds sporthall. Redan i första perioden visade hemmagrabbarna var skåpet skulle stå i och med att göra matchens första mål, men tabellfyran Skellefteå svarade på Frösöns inledning och kontrade kort därefter. I den andra perioden hängde dock inte Skellefteå med i Frösöns tempo. Efter 5:58 spelade minuter gör Frösön 3-2 genom Yngve Nordin och endast 13 sekunder senare gör Frösöns Marcus Fridell 4-2 och till publikens förtjusning får de uppleva den berömda ketchupeffekten. Det är Frösön som dominerar hela den andra perioden och hemmagrabbarna bjuder publiken på en innebandyuppvisning av mycket hög klass. Ledning med 6-2 inför den tredje och sista perioden och Frösön börjar slappna av, vilket gör att Skellefteå lyckas göra två mål, men det räcker inte. Säsongens sista hemmamatch blir en riktigt härlig match då Frösön besegrar Skellefteå med 9-5.

Nästa helg väntar dubbel bortamatch mot Tullinge och Farsta. Frösöns tränare Jimmy Marklund säger att laget var så besviken efter förlusten mot Ö-vik att man då bestämde sig för att ta 9 poäng i de tre sista matcherna av säsongen. 3 poäng togs i och med vinsten mot Skellefteå och nu fattas alltså bara 6 poäng. Det vore en härlig avslutning på säsongen om Frösön kunde lyckas med det. Lycka till!

Frösöns målskyttar: Andreas Edlund 1-0, Marcus Boije 2-1, Yngve Nordin 3-2, Marcus Fridell 4-2, Peter Boije 5-2, Mattias Hult 6-3, Erik Lundin 7-3, Peter Boije 8-4 och Mattias Hult 9-5

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".