Himlen med Kjell Albin Abrahamson

"Kristi himmelsfärdsdag, stor högtid i kyrkoåret, firad på 40:e dagen efter påsk till minne av Kristi himmelsfärd som den skildras i Apostlagärningarna 1:1-11", detta enligt Nationalencyklopedin.

Men vänta… For Jesus verkligen till himlen, och i så fall vilken himmel då? Och hur är våra chanser att en dag följa honom dit?

Och varför pratar vi så lite om himlen - utom när den är full av vulkanaska?

I ett program från Malmö samtalar Kjell Albin Abrahamson på kristihimmelfärdsdagens morgon med lärde, präster och vanligt folk om alla sorters himlar: Den som ger oss både regn och sol och ibland aska, den som bär segel- och drakflygare mot skyn, den som får poeter att dikta och musiker att sjunga, och förstås den himmel där många fromma hoppas tillbringa livet efter detta.

Medverkande: professor Birger Olsson, kyrkoherde Ann Aldén, David Dunér, docent i idé-och lärdomshistoria, sångerskan Lisa Nilsson och drakflygaren Tomas Danielsson.

Vill du bidra med dina tankar om himlen? Maila i så fall till programmet, himlen@sr.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".