1 av 8
Poeten och musikern Emil Jensen debuterar som programledare i P1 i sitt eget program Mellansnack. Foto: Lars Mogensen.
2 av 8
Den hyllade serietecknaren Liv Strömquist är en av gästerna i Emil Jensens kök. Foto: Lars Mogensen.
3 av 8
”Vissa människor har fantasi, andra har det inte men fantasin är viktig i en mordutredning”, hävdar den pensionerade mordutredaren Per-Åke Åkesson som bl a löste morden på 10-åriga Helén i Hörby. Foto: Lars Mogensen.
4 av 8
En mordutredare, en serietecknare och en poet - Per-Åke Åkesson, Liv Strömquist och Emil Jensen, samlade i Mellansnack om fantasi. Foto: Lars Mogensen.
5 av 8
”Jag är den enda i Malmöhuslän som kan spå i hudbristningar”, säger det känslosamma mediet Danuta Jönsson dyker upp i Emil Jensens Mellansnack. Hon spelas av Sanna Persson-Halapi, känd från teveserien Hipp Hipp. Foto: Lars Mogensen.
6 av 8
”Livet är som en mugg intorkat kaffe, det var varmt en gång, nu är det torrt och omöjligt att få bort”, hävdar grannen Danuta Jönsson. Foto: Lars Mogensen.
7 av 8
Hör Emil Jensen spela en av sina låtar hemma i köket. Foto: Lars Mogensen.
8 av 8
Fikabordet är dukat för gäster och Mellansnack hemma hos poeten Emil Jensen. Foto: Lars Mogensen.
1 maj kl 07.03 och kl 16.00

Mellansnack i P1 med Emil Jensen

Musikern och poeten Emil Jensen är en av Sveriges mest underfundiga och intressanta scenpersonligheter – engagerad, nyfiken och personlig i sitt tilltal. I Mellansnack debuterar han som programledare i Sveriges Radio.

Hemma i Emils kök i Malmö möter han serietecknaren Liv Strömquist, som bland annat uppmärksammats för sin bok och föreställning Prins Charles känsla och nu senast Ja till Liv! Till köksbordet kommer också en av Sveriges mest rutinerade mordutredare, Per-Åke Åkesson, som löste det uppmärksammade Helén-mordet i Hörby.

Det blir ett samtal om fantasi, kreativitet och konsten att lösa en mordgåta. Men eftersom det är första maj undersöker Emil också hur det står till med fantasin inom arbetarrörelsen och politiken.

Emils lika excentriska som fiktiva granne, Danuta Jönsson, spelas av Sanna Persson-Halapi, känd från teveserien Hipp Hipp.

Mellansnack med Emil Jensen produceras av Lokatt Media i Malmö, Agneta Nordin och Lars Mogensen. info@lokattmedia.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".