Fredrik Lorenzoni

Programledare/Reporter (Tjänstledig)

fredrik.lorenzoni@sverigesradio.se

Fredrik är född i Jönköping men har flyttat landet runt och jobbat som journalist på flera olika P4-stationer innan han bestämde sig för att stanna i Eskilstuna. Han har varit programledare i flera år för P4 Morgon, men även hoppat in som programchef hösten 2013 och arbetar nu som projektledare för P4 Sörmlands publiknätverk.

Bor: På öster i Eskilstuna. Kom till stan 2003, född i Jönköping, men flyttat landet runt från norr till söder.

Familj: Fru och två barn, ett av varje.

Det bästa med mitt jobb: Få betalt för att göra det som jag är bäst på, prata och skratta. Sen är jag otroligt sällskapssjuk så att få komma ut i verkligheten och träffa alla härliga människor i länet är ju en förmån som borde beskattas...typ.

Mitt favoritprogram i TV: Lite olika, men älskar engelsk humor, John Cleese, Monty Python’s Flying Circus, Trigger Happy TV bara för att nämna något. Deckare och kriminalserier funkar också när man kraschat framför teven i soffan. (Har också börjat titta på Antikrundan och tycker det är lite trevligt, fatta vilket tecken på ålderdom det är...)

Mitt favoritprogram på radio: Lyssnar väldigt mycket på det mesta av Sveriges Radios utbud. Kommersiell radio däremot hörs aldrig i min radio om jag kan påverka det.

Om jag fick en ledig vecka och en miljon kronor i fickan skulle jag: Ta med familjen och några trevliga kompisar med familjer ut på nån härlig resa. Sen skulle jag nog inte kunna låta bli att byta både stereo, teve och bil när man ändå har chansen. Sen skulle jag faktiskt också ta chansen att hjälpa några av alla dom som har det svårt runt om i världen och som varje dag behöver hjälp.

Mitt smultronställe på jorden: Svårt, just nu längtar jag till en mycket speciell jaktstuga i Jämtland där man mest kan finnas till, eventuellt också spela lite TP, dricka lite whisky och skjuta lite hagelgevär.

Min hemliga last: Har nog ingen last just, däremot så har jag ett hett temperament och driver ett personligt korståg mot alla döda ting som gör livet besvärligt för mig. Stolsben som sparkar till mig på tårna, mjölkpaket som välter utan att jag rör dom och så vidare...fattar inte varför det blir så. Och måste jag välja någon last så skulle det väl vara kaffe. Det kan jag inte leva utan.

Musik jag njuter till: Lyssnar mycket på reggae, dancehall, dub och ska, men är förutom det nog nån form av allätare. Men du hittar verkligen inte någon ”Absolut-samling” hemma hos mig. Däremot finns alltifrån Entombed till Mozart i hyllan, eller rättare sagt, i datorn numera.

Person jag skulle vilja träffa: Det där är svårt. Dessutom varierar det. Har nog ingen idol eller förebild som jag vill träffa. Däremot kan det vara så att jag vill träffa någon kompis som jag inte träffat på länge. Men det beror lite på när du frågar. Varierar som sagt...

Det bästa med radio: Det händer ju här och nu och vi är alltid först, eller vill åtminstone vara det. Dessutom så tycker jag det är kul att det som sägs verkligen sägs. I direktsändning så kan allt hända, lite vanskligt ibland kanske med tanke på att jag ibland hör mig själv säga nånting som hjärnan inte riktigt hade tänkt sig...

Varför ska man lyssna på P4?: Vill du ha koll på vad som händer i länet där du bor, vill hänga med i nyheterna och på så vis kanske bli delaktig i det som sker istället för att bara sitta och svära hemma vid frukostbordet, då är nog P4 nåt du bör ställa in radion på. Vi sänder där det händer, och gör vi det inte så säg till oss så att vi gör det i fortsättningen. P4 är till för dig och beroende av just dig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista