Hans Halvarsson
Hans Halvarsson. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

Hans Halvarsson

Sportreporter

Frilansjournalist

Hasse har frilansat för sporten sen 1988 och han skulle gärna bege sig ut på en resa till olika fotbollsarenor runt om i England. Samt självklart besöka lagens stampubar.

Bor: Katrineholm

Familj: Sambo och tre utflugna barn 

Det bästa med mitt jobb: Att få uppleva och förmedla idrott i med och motgång. Alla inspirerande möten med ledare och aktiva samt att få responsen från lyssnarna. Både positiv och negativ, men som visar vilken genomslagskraft lokalradion har.

Mitt favoritprogram i radio/TV: Allting inom idrott ser och lyssnar jag till. Sportradion är en pärla att  avnjuta. Intresserad av politik och följer gärna debattprogramm på TV. Kopplar också av med deckarserier och humorprogram.

Om jag fick en ledig vecka och en miljon kronor i fickan skulle jag:  Ut och resa på olika fotbollsarenor runt om i England. Hinna "konsumera" intryck från allra högsta ligan till atmosfären i dom lägre brittiska divisionerna. Samt självklart besöka lagens stampubar.

Mitt smultronställe på jorden: Sommarstugan i hjärtat av Sörmland. Vid sjön Valdemaren finns platsen som  slår allt annat på jorden. Utsikt över sjön, härligt bad, travhästar i hagarna, en miljö som överträffar det mesta.

Min hemliga last: Som lite av gambler älskar jag att spela poker på datorn. Underbar avkoppling.

Musik jag njuter till: Dire Straits, Björn Afzelius, Hoola Bandoola, Dylan, Beatles. Lite av allätare men älskar 60- 70-talsmusiken.

Person jag skulle vilja träffa: Olof Palme. En person som vågade stå upp för dom svaga.

Det bästa med radio: Lättillgängligt och avkopplande. Kan välja mellan det seriösa likväl som "skvalmusiken".

Varför ska man lyssna på P4?: För att hålla sig uppdaterad med det senaste. Kan gälla nyheter eller sportresultat. Eller bara ha den som en skön ljudkuliss i bakgrunden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".