Johanna Iggsten

Programledare /
Producent för Sörmland Topp 5

johanna.iggsten@sverigesradio.se

sormlandtopp5@sverigesradio.se

016-16 16 94

Johanna är dalkullan som älskar att stå i studion och göra sörmlänningarna sällskap i vardagsbestyren. Hon är en sucker för tv-serier på DVD och dricker två liter te om dagen.

Bor: Barva, mittemellan Eskilstuna och Strängnäs. Dalkulla från början.

Familj: Make och tre söner, systrar, syskonbarn, en drös svågrar och två hippie-föräldrar.

Det bästa med mitt jobb: Åh, det är så mycket! Mötena med människor från samhällets alla vrår. Att stå i studion och göra sörmlänningarna sällskap i vardagsbestyren. Att få jobba tillsammans med mina redaktionskollegor. Att hitta på nya programinslag. För att nämna lite.

Mina favoritprogram i TV: Jag är en sucker för tv-serier på DVD. Då kan man kolla in hela säsonger i ett naffs. Seinfeld, Lost, True Blood, Hell On Wheels, the Wire, Sons of Anarchy, Battlestar Galactica, The Big Bang Theory, Breaking Bad, Game of Thrones, Mash, Six feet under, Dexter, Fåret Shaun och Heros.

Mina favoritprogram i radio: Hemma står radion alltid på i köket och jag pendlar mellan P1 och P4. Några favoriter är På minuten, Spanarna, Ekot och Dokumentären.

Om jag fick en ledig vecka och en miljon kronor i fickan skulle jag: Lägga grunden för mitt drömbygge. Ett passivhus som är självförsörjande på energi.

Mitt smultronställe på jorden: Billhamn, en udde i Gävlebukten där havet ger tillbaka dom rätta perspektiven, dvs hav = mäktigt stort, människa = mycket liten. Annars är Barva ett dagligt smultronställe, med gamla kloka träd och fantastisk sörmländsk natur. Hela Sörmland är smärtsamt vackert. Förlåt Dalom!

Min hemliga last: Jag älskar nougat, fotmassage och stora händer. Gillar att ha oplanerad tid i livet. Jag brukar allt som oftast bli kär i fiktiva figurer. Det kan vara lite jobbigt. Just nu är jag kär i Mr Bohannen i tv-serien Hell on Wheels. Min första fiktiva crush var Sherlock Holmes i bokform.

Musik jag njuter till: Jeff Buckley, Pearl Jam, Johnny Cash, Dolly Parton, The Beatles, Dizzy mizz Lizzy, Faith no More, Laleh, Madeleine Peyroux, Ennio Morricone, Jack Johnson, Von Hertzen Brothers och Tori Amos.

Person jag skulle vilja träffa: Mr Bohannon, Mr Darcy och Sherlock Holmes. Men som sagt de är ju fiktioner så det blir ju svårt. Mannen som kunde prata med hästar (han den skäggige från småland), Jonas Gardell, Johan Glans, David Attenborough, Åke i Hotell Kantarell, Xavier Bardem och Madonnas dotter Lourdes.

Det bästa med radio: Det är överlägset alla andra medier eftersom man kan blunda utan att missa ett dugg. Jag brukar lyssna i bilen, när jag diskar och lagar mat. Fast då blundar jag inte.

Varför ska man lyssna på P4?: För att få trevligt sällskap i vardags- och jobbestyren. Man får de lokala händelserna och aktiviteterna uppblandat med ett brett musikutbud. Här möter man de lokala hjältarna. Men också för att det är viktigt att hålla sig uppdaterad i det som händer lokalt. Det är grunden för ett demokratiskt engagemang och deltagande i vårt gemensamma samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista