Annizeth Åberg.

Annizeth Åberg

Bor: Stockholm och Eskilstuna

Familj: Föräldrar av olika slag och två yngre bröder

Det bästa med mitt jobb: Att det bara är att ta ett kliv från skrivbordet och så hamnar man bland människorna i ”verkligheten”. Medarbetarna är fantastiska men att gå ut och möta människor i deras vardag är så sjukt spännande, man lär sig något nytt varje dag. Och så får man fika väldigt mycket också.

Mitt favoritprogram i radio/TV: På radion lyssnar jag slaviskt på Filosofiska rummet och Spanarna, oftast i poddversion i SR-appen. Jag tycker om att bilda mig, fast egentligen så dyker det mest upp mer frågor än svar i huvudet efter att jag lyssnat på Filosofiska rummet. Och med Spanarna får man sig ett gott skratt, det vill säga om de lyckas komma till punkt. På tv blir det mycket dokumentärer och humorserier. Tina Fey är en av de roligaste jag vet och jag har sett den amerikanska serien 30 Rock flera gånger.

Om jag fick en ledig vecka och en miljon kronor i fickan skulle jag: Då skulle jag segla med några vänner till undersköna ögruppen Azorerna. Där skulle vi vandra om dagarna och sedan på kvällen skulle vi avnjuta ost och vin.

Mitt smultronställe på jorden: Min mammas konditori på Djurö i Stockholms skärgård.

Min hemliga last: Jag planerar och schemalägger allt och alla hela tiden. Samt att jag är dålig på att uttala ä och ö.

Musik jag njuter till: Tussilago och The Knife.

Person jag skulle vilja träffa: Agnes Wold och Mark Levengood. Det känns som om de kan få vem som helst att bli glad och lugn.

Det bästa med radio: Den har allt, till och med bild om du sluter ögonen och låter hjärnan jobba.

Varför ska man lyssna på P4?: Förutom att man får nyheter och uppdateringar? Jo, man får lära sig något nytt varje dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista