Hansons Hörna - hur kom den till?

Jag får då och då frågan om hur Hansons Hörna startade. Här är historien om hur det gick till.

Vid julfesten 1991 fick jag frågan av Harald Norbelie och Thomas Sturesson om jag för Sport Stockholms räkning ville åta mig uppdraget att bevaka Stockholmshockeyn på division 2-nivå.

Det fanns redan en handbollskrönika och innebandykrönika.

Jag tackade ja till uppdraget och gjorde en provkrönika. Den bedömdes som alldeles för allmänt hållen och man bad mig försöka spegla ett lag i taget varje vecka.

De första åren bandades krönikan och sändes senare tillsammans med de andra krönikorna.

Av de jinglar som jag haft under åren är nog den första med Carina Norén den bästa. Den löd: Hansons hörna—med division 2-hockey. Hennes röst med ljudeffekter sitter bäst kvar i mitt minnet

Efter några år började jag sända direkt på söndagar. Det skulle pågå i tio år och är det mest spännande jag gjort. Att få göra några inhopp under kvällen för senare summera omgången tillsammans med någon tränare eller spelare kom att ge mig många roliga episoder som jag skall återkomma till på denna webbsida.

Många av de lag som jag lärt känna finns kvar, men nu är det division 1 som gäller efter några av de serieomläggningar som genomförts i svensk hockey.

Även radion gör sina omläggningar och nu skall jag finnas på webben. Hoppas ni vill vara med mig där och att ni försöker att påverka sidan via e-post till hanson@sr.se
 
- Lennart Hanson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".