TVÅ MÖTEN MED CURRE LINDSTRÖM

Säsongen 2000/2001 satsade Mälarhöjden/Bredäng ordentligt på sitt hockeylag.

Man anställde som tränare Curre Lindström och Mats Ulander. De två skulle leda laget direkt till Allsvenskan. Tänk er själva. Curre Lindström som hade meriter från både det svenska och de finska landslaget.

När det hade gått några omgångar var det dags att åka ut till M/B-hallen. Jag är alltid lite nervös när jag skall möta en ny tränare. I det här fallet var det ju inte vem som helst. Det var den i Finland helgonförklarade Curre Lindström. Skönt att jag hade träffat Mats Ulander tidigare.

Den här dagen var jag ute i god tid. När jag kom in i hallen stod han (Curre) där bakom målet.

Jag känner osäkerhet. Är det verkligen han? Tänk om det är någon annan. Vågar inte fråga någon. Vill inte göra bort mig. Tänk om han inte vill tala med mig. Vad är Hansons Hörna kanske han undrar.

Jag går sakta fram mot honom. När det är två meter kvar tittar han upp. ”Maestro Hanson” hälsar han. ”Vad bra att du kom i så god tid att jag hinner visa dig vad vi gjort i vårt omklädningsrum”

Överraskad och omtumlad, över att han känt igen mig, kommer jag knappt ihåg hur fint det blivit med ny ”matsal” och ”gym” i anslutning till omklädningsrummet.

M/B gick inte ens till kvalet till Allsvenska det året och Curre drog vidare mot Lettland.

Två år senare, när jag och min hustru Lisbeth är ute på promenad vid Stockholms Stadshus, innan sändning från någon ishall, får jag se Curre komma gående tillsammans med en annan person.

”Där borta kommer Curre Lindström” informerar jag min hustru. ”Nu hoppas du att han skall känna igen dig igen” ler min hustru.

”Maestro Hanson” hälsar Curre. Han informerar sitt sällskap att det är jag som bevakar stockholmsishockeyn åt Radio Stockholm. Jag berättar vilken ishall jag skall till. Han berättar att han är hemma för att se till sina hästar. Vi pratar lite till om stockholmsishockeyn och går åt varsitt håll.

”Nu är du väl riktigt stolt” konstaterar Lisbeth.

Ja det var jag verkligen.  Men vad hade han fått ordet ”Maestro” från tänkte jag.

Kommer vi att mötas en tredje gång?
- Lennart Hanson