FRÅN VILKEN ISHALL KOM SÄNDNINGEN?

Den 7/1 2007 satt jag i Vallentuna ishall och såg VBK-M/B. Det var dagen efter trettondagen. Plötsligt poppade ett minne upp!
Det var en trettondag för säkert 13-14 år sedan. Jag var bortbjuden och skulle just gå iväg när radion ringer. De frågar om det var full omgång i div 1. Jag svarade, att så är fallet, men att inga sändningar fanns planerade. Radion meddelade de ändrat sig och ville ha min hjälp. Nu blev den stora frågan, om jag både kunde gå på middag OCH sända ishockey. Jag gav besked till radion att jag skulle fixa så att det blev sändning.
Jag vill minnas att det var tre arenor som berördes. Jag hade i varje hall en kontakt-person som jag ringde till och förklarade läget. De lovade hjälpa mig och finnas vid en telefon i varje paus och direkt efter matchen (OBS: Detta är innan var man har en egen mobiltelefon).
Middagen anpassades till mina sändningar. Det betyder att mellan förrätt och varmrätt kom första inhoppet. Mellan varmrätt och efterrätt det andra, det sista inhoppet kom mellan efterrätt och kaffe då lyssnarna fick en summering av varje match.

Programledaren sa aldrig var jag befann mig och jag sa aldrig i vilken ”ishall” jag befann mig.

Det skulle ju inte låta riktig klokt om jag sa: Välkomna hem till familjen Lindqvist, här äter vi just nu slottsstek! Mina kontakt-personer gav mig bra information, så jag kunde berätta om alla matcherna och dess målgörare. Jag var ganska slut när jag gick ur den tredje sändningen, men tyckte jag lyckats ganska bra.

När jag under den följande veckan mötte lite olika personer som lyssnat på sändningen fick jag av flera frågan som bekräftade att jag lyckats. Frågan de ställde var: I vilken av ishallarna var du när du sände i söndags?

Självfallet fick de veta att sändningen kom direkt från familjen Lindqvist i Ormsta.