Omgång 1

Nu är den igång, den ishockey som jag bevakar år Sport Stockholm. I serie D har jag ansvar för 9 stockholmslag. Det 10:de laget, som är Vita Hästen från Norrköping, har jag erbjudit mig att bevaka lite extra i år, när de spelar sina matcher här upp i Stockholm.

Det blev därför naturligt att jag åkte ut till Skå, som är enda nykomlingen i serie i år, och som just mötte V/H i sin första match.

SKÅ – VITA HÄSTEN                2-5 (0-3 0-1 1-2)
Jag fick se en mycket bra match mellan två lag som jag tror hamnar på den övre halvan när 27 omgångar är spelade vid jul. V/H får maximal utdelning i första perioden då tre ”slumpskott” går in mycket retfullt i Skås bur.

I andraperioden kämpar Skå för att komma tillbaka i matchen och vinner skotten med hela19-6. Det blir dock endast ett mål.

I tredje perioden gör V/H sitt enda ”riktiga” mål för dagen. Joakim Olsson gör ett mycket snyggt mål som ger 1-4. I slutet av perioden gör Martin Fjällby 2-4 för Skå. Närmare kommer inte Skå, utan 2-5 fastställer V/H i tom bur.

ARLANDA – TRÅNGSUND       1-5 (0-1 1-1 0-3)
Arlanda har inte spelat så bra i sina träningsmatcher. Trångsund verkar starkare än de varit de senaste åren.

Det står 1-1 ganska länge i denna premiärmatch, men Trångsund är starka i tredje perioden som de vinner med 3-0 och matchen med 5-1.

NACKA – HUDDINGE                1-4 (1-2 0-1 0-1)
Nacka har i år förlorat flera av sin duktiga spelare. Haninge har förlorat en duktig tränare i Thomas ”Mini” Berg.

Även i denna match stod det länge 1-1. Haninge är starkare i slutet av matchen och vinner med 4-1.

BOTKYRKA – VÄSBY               0-5 (0-1 0-3 0-1)
Väsby som tillsammans med Vita Hästen är favoriter till serieseger lyckas inte göra något mål förrän i slutet av den första perioden. I andra blir det 3 mål och i tredje 1. Det ger en säker seger med 5-0. som jag tror att Väsby är mycket nöjda med.

Botkyrka blir det enda lag som inte gör något mål i omgång 1.

JÄRFÄLLA – MÄLARHÖJDEN/BREDÄNG 3-4 (0-1 2-2 1-1)
Järfälla har i år tillbaka tränaren Christer Westerlund som har varit där ett par omgångar tidigare. Han brukar ju alltid åstadkomma bra resultat med sina lag.

Matchen blir omgångens målrikaste match. JHC vänder 0-2 till 2-2. M/B gör 2-3 som blir 3-3.

M/B gör dock det sista målet och vinner med 4-3. Detta är nog en seger som M/B är mycket nöjda med.

OMGÅNG 2:
VÄSBY - JÄRFÄLLA
HANINGE – BOTKYRKA
VITA HÄSTEN – NACKA
TRÅNGSUND – SKÅ
M/B - ARLANDA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista