Omgång 2

Den andra omgången bjöd på en riktigt målrik match. Hela tio mål blev det nämligen när Mälarhöjden/Bredäng mötte Arlanda.

TRÅNGSUND – SKÅ 2 – 1 (1-0 0-1 1-0) 
Nykomlingen i serien, SKÅ, gör åter en bra match. Jag berömde laget efter att ha sett dem i deras första match i söndags. Trångsund bekräftar att de är ett bättre lag än på flera år. Efter två perioder står det 1-1. Sista perioden slutar 1-0 och Trångsund vinner med 2-1.

Lyssna gärna på när jag samtalar med tränaren i SKÅ Jan Tauberman om onsdagens match.

VÄSBY – JÄRFÄLLA 4 - 2 (1-0 1-2 2-0) 
När Väsby möter JHC blir det ofta jämna matcher. Så blev det även denna gång. JHC gjorde en verklig kämparmatch och vann också andra perioden så att det inför den tredje stod 2-2.

Ett matchstraff kom att bli lite avgörande. Då gick Väsby upp till ledning och lyckades sedan behålla den. Väsby får nog känna sig mycket nöjda med att ha fått sin andra raka seger På söndag är det M/B, som ser ut att vara ett starkt lag i år.

HANINGE - BOTKYRKA            1 - 7 (0-3 1-3 0-1)
I första omgången var Botkyrka det enda lag som inte gjorde något mål. Den skadan tog man igen rejält i sin andra match. Haninge, som vann sin första match borta, fick sig en riktig omgång av Botkyrka. Haninge tog ledningen. Därefter blev det fart på Botkyrka och efter två perioder stod det 1-6. Haninge skärpte sig i den sista, så då blev det bara ett baklängesmål.

VITA HÄSTEN – NACKA           4 – 2 (1-1 1-1 2-0) 
Nacka gör en mycket bra match och hänger med bra i två perioder. V/H:s tränare var överraskad. Han tycker Nacka var starka och är ett skridskostarkt lag. Vidare ser han hur stor skillnad det är att spela ”riktiga” matcher till skillnad mot det träningsmatcher laget tidigare spelat. Han är nöjd med sitt lag och funderar hur det blir på söndag när V/H skall till

Botkyrka. Deras seger med 7-1 inger en viss respekt.

MÄLARHÖJDEN/BREDÄNG - ARLANDA  7 – 3
(2-0 2-1 3-2)
Detta blir denna omgångs målrikaste match med hela 10 mål. Det ser ut som om Arlanda är ett av de svagare lagen i serien just nu. Det kan ju göra mål så vi får se hur det går mellan två lag som ännu är poänglösa när man på söndag möter SKÅ borta i Allhallen.

M/B är alltid ett lag som man aldrig vet var man har. Jag tycker laget har startat mycket bra.

På söndag tänker jag se M/B när de möter Väsby borta. Det skall bli spännande.

Omgång 3:

  • SKÅ – ARLANDA
  • JÄRFÄLLA - HANINGE
  • NACKA – TRÅNGSUND
  • VÄSBY – M/B
  • BOTKYRKA – VITA HÄSTEN

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista