Omgång 3

Jag valde att se matchen Väsby mot Mälarhöjden/Bredäng. När jag satt där upp på pressläktaren upplevde jag matchen som när jag som ung stod vid ett flipperspel hemma på Café Wasa. Pucken var som kulan som studsade runt utan större kontroll.

Läs mer om den matchen. Om Skås och Järfällas första vinster. Om Trångsund som vinner sin tredje raka vinst och om Botkyrka som vinner över Vita Hästen.

VÄSBY – MÄLARHÖJDEN/B     2 – 1 (1-1 0-0 1-0)
Jag fick se en spännande och tät match. Det var två obesegrade lag som möttes. M/B tog ledningen i början av första perioden. Väsby kvitterar till 1-1 i slutet av den perioden. Andra perioden slutar 0-0. När det är mindre än 4 minuter kvar gör Andreas Lilja ett bejublat mål som gör att Väsby vinner sin tredje raka.

Tre citat som sades efter matchen ger en bra summering. 1) ”Tänk att behöva sitta på nålar så har tidigt på säsongen” 2) ”Den här segern kämpade vi oss till” 3) Inget skönspel precis, men det blev tre poäng”

SKÅ - ARLANDA      5 - 3 (2-0 2-2 1-1)
Detta blev ett möte mellan två lag som båda var utan poäng. Skå som jag tror skall komma på den övre halvan i serien fick sin första seger utan att övertyga. Ledningen med två mål som laget fick i första perioden lyckades man hålla då andra och tredje båda slutade oavgjort.

Arlanda har ett lag som kan göra mål, men släpper in för många i det egna målet.

På onsdag möter laget Nacka, åter ett lag som inte har någon poäng ännu.

BOTKYRKA - VITA/HÄSTEN    1 - 0           (1-0 0-0 0-0)Tränaren i V/H, Peter Ekeroth kände lite oro inför detta möte. Hans oro var befogad. Han tycker att hans lag är mycket bra på att försvara sig, men just nu för dåliga på att göra mål.

Laget spelar bra, när man har en spelare mindre, men utnyttjar inte de lägen man har när man är en eller två man mer på isen. Han tycker att Botkyrka är ett bra lag och att de slutförde matchen på ett bra sätt för att få tre poäng.

NACKA - TRÅNGSUND             4 – 5 (1-0 2-3 1-2)
Detta blir en av två matcher i tredje omgången där det blir hela 9 mål. Nacka tar ledningen med 1-0 som står perioden ut. När andra perioden är slut står det 3-3. I tredje perioden gör Trångsund två mål men Nacka bara ett. Detta gör att Trångsund fortfarande är obesegrade och att Nacka ännu inte lyckats få någon poäng på tre matcher.

Hur bra är Trångsund? På onsdag möter man Botkyrka, ett annat lag som ser ut att göra en bra säsong.

JÄRFÄLLA – HANINGE            4 – 5 ( 1-0 0-0 2-3 1-0 )
Järfälla får sina första två poäng när laget vinner i förlängning mot Haninge. Det var inte helt överraskande, då JHC redan i onsdags gjorde en mycket bra match mot Väsby.

Det behövdes en förlängning som inte började bra. Laget fick spelaren Richard Forslund utvisad. När han kommer tillbaka på isen igen från utvisningsbåset avgör han matchen med ett mycket snygg och säkert mål.

På onsdag möter JHC Vita Hästen borta i Himmelstalundshallen inför lika stor publik som JHC har på 5 matcher. Haninge möter obesegrade Väsby hemma i Torvalla ishall.

Omgång 4

  • VITA HÄSTEN – JÄRFÄLLA
  • TRÅNGSUND – BOTKYRKA
  • ARLANDA – NACKA
  • MÄLARHÖJDEN/B – SKÅ
  • HANINGE - VÄSBY

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista