Omgång 5

Efter fem omgångar är det nu bara ett lag som är obesegrat. Att det är Väsby känns kanske som självklart, men ändå tycker jag inte Väsby ännu ser lika starka ut ännu om jag jämför med förra säsongen. Trångsund får sin första förlust och Nacka sin första vinst.

JÄRFÄLLA – TRÅNGSUND    4 – 2 ( 1-2 2-0 1-0 )
JHC gör ytterligare en bra match och denna gången gav det en seger jag tycker de var värda. Trångsund spelade bra i första perioden, men när JHC fick två så kallade enkla mål direkt i början av andra kom laget av sig. De drog på sig ett flertal onödiga utvisningar som inte gjorde det enklare att komma in i matchen igen. JHC ville mest och fick sin första trepoängare.

På onsdag möter JHC Arlanda borta medan Trångsund tar emot Väsby.

BOTKYRKA – MÄLARHÖJDEN/B    4 - 2 ( 0-0 2-2 2-0 )
Botkyrka hämtade sig snabb från det stora bakslaget i onsdags mot Trångsund. M/B som ju startat säsongen bra fick se sig besegrade med 4-2. Det var två jämna perioder i början och när tredje startade stod det 2-2. Botkyrka vann sista med 2-0 och visar att laget är bra på hemmaplan.

På onsdag åker Botkyrka till SKÅ och M/B tar emot Nacka hemma.

HANINGE - ARLANDA    3 - 2 ( 2-0 0-1 1-1 )
Haninge fick en åter en seger som nog kändes skön för laget. Arlanda visar att de snart är ikapp de andra lagen sin dåliga start till trots.

På onsdag åker Haninge ner till Vita Hästen och får spela inför storpublik. Det brukar vara lika mycket folk på en match i Norrköping som kommer och ser de andra stockholmslagen, om man undantar Väsby, under matcherna fram till jul.

Arlanda möter Järfälla hemma. Det blir en viktig värdemätare för båda lagen.

NACKA - SKÅ    9 - 6 ( 0-4 4-1 5-1 )    
Jag tror aldrig jag sett denna sifferkombination tidigare. Nacka ligger under med 4-0 i första perioden. Laget vinner sedan andra med 4-1 och inför sista perioden står det 4-5 till SKÅ.

Av bara farten vinner Nacka den sista perioden med 5-1 och får sin första seger denna säsong.

På onsdag får Nacka visa att nu är man på gång igen när man möter M/B. SKÅ tar emot M/B hemma.

VÄSBY – VITA HÄSTEN    3 - 2 ( 0-0 2-0 1-2 )
Väsby är nu enda lag som inte fått någon förlust på fem omgångar. Laget har fått kämpa sig till fler av vinsterna. Så blev det även denna match. Laget gör en mycket bra andra period där de skaffar sig en ledning med 2-0. V/H vinner sista perioden med 2-1 men kommer inte närmare och Väsby har full pott på fem matcher.

Väsby åker till Trångsund och V/H tar emot Haninge hemma i Norrköping.

OMGÅNG 6 ONSDAGEN DEN 10 OKTOBER

  • ARLANDA – JÄRFÄLLA
  • SKÅ – BOTKYRKA
  • MÄLARHÖJDEN/B – NACKA
  • VITA/HÄSTEN – HANINGE
  • TRÅNGSUND - VÄSBY

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".