Omgång 7

Omgång 7 blev den absolut jämnaste av de omgångar som spelats. Två matcher går till förlängning. JHC vinner mot Botkyrka i fjärde perioden och M/B över Trångsund.

Två matcher slutar med ett enda måls övervikt. Väsby slår Nacka borta och Vita hästen gör sitt segermål mot Arlanda när endast 54 sekunder återstår av matchen.

Skå förlorar hemma med två mål mot Haninge.

BOTKYRKA - JÄRFÄLLA    2 - 3 ( 0-0 1-1 1-1 0-1 )
Det är två saker som händer under denna match som de cirka 100 personerna som var där kommer att minnas. Det ena är att matchen genomförs i två olika hallar. Isen höll inte i den ordinarie och klokt nog flyttades matchen till en hall bredvid.

Det andra är att när det är 30 sekunder kvar av tredje perioden missar JHC en straff.

Starkt att redan efter 26 sekunder förlängningen gör mål och få med sig två poäng hem.

NACKA – VÄSBY    3 – 4 (1-2 1-0 1-2)
Nacka brukar alltid spela bra mot Väsby. Så blev det även denna kväll. Nacka håller mot bra, men när det är endast 6 minuter reducerar Nacka till 3-4. Laget kämpar för fullt för att få 4-4 och en förlängning. I slutsekunderna är man mycket när att lyckas när man tagit ut målvakten och får en tekning i Väsbys zon. Väsby lyckas freda målet och får därmed sin 7 raka seger och leder nu serien med 8 poäng.   

SKÅ - HANINGE    3 - 5 ( 2-2 0-2 1-1 )
Haninge har börjat ta poäng igen. Laget har nu häng på de lag som ligger bakom obesegrade Väsby. Skå halkar efter och jagas nu av Nacka och Arlanda i den nedre delen av tabellen.

I första och tredje perioden är lagen siffermässigt lika men i den andra gör Haninge två mål mer. Andra fakta som belyser matchen är att Skå vinner skotten med 41-20.

Laget dra på sig för mycket utvisningar och här är siffrorna 50 minuter för Skå och 22 minuter för Haninge. Det gäller att ha fullt lag på isen så mycken tid som möjligt annars blir det tungt.

ARLANDA – VITA HÄSTEN    2 - 3 ( 1-1 0-1 1-1 )    Arlanda gör en bra match mot V/H. där det ser länge ut, som om det skall bli minst en poäng. Så kommer då ett avgörande mål för V/H när endast 54 sekunder återstår av tredje perioden.

Peter Ekroth är nöjd med sitt lag som han tycker genomför en kämparmatch.

Arlanda ser ut att komma mer och mer och snart kommer det nog segrar för Tom Eklunds mannar.

MÄLARHÖJDEN/B - TRÅNGSUND 4 - 3 ( 1-0 2-2 0-1 1-0 )
M/B inkasserar två poäng i den andra matchen som omgång 7 gick till förlängning. Vid full tid står det 3-3. M/B lyckas bäst i den fjärde perioden och får två viktiga poäng. Trångsund får en poäng som gör att laget behåller andra platsen i tabellen efter 7 omgångar. Tabellen finner ni nedan, Mellan platserna 2 och 7 skiljer det endas två poäng.

TABELLEN EFTER SJU OMGÅNGAR

  • Väsby    21
  • Trångsund    13
  • Vita/Hästen    13
  • Botkyrka    13
  • M/B    11
  • Haninge    11
  • Järfälla    10
  • Skå    6
  • Arlanda    3
  • Nacka    3

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".