Omgång 8

Under åtta dagar har denna serie hunnit med fyra omgångar. Det betyder att lagen spelat match varannan dag. Ganska tufft för lag där har alla spelare har jobb eller studier att sköta samtidigt, som det blir ishockey på heltid. För lagen i serie D underlättas det av att de i stort slipper långa resor. Det måste vara ännu tuffare att orka med detta där det blir två långa resor till bortamatcher också som det är i de övriga serierna.

Efter onsdagens matcher har alla lagen mött varandra en gång.

VÄSBY - ARLANDA    5 - 1 ( 1-0 1-1 3-0 )
Jag valde att se matchen av två skäl. Jag hade inte sett Arlanda och jag ville se om Väsby är så bra att de kan vara obesegrade efter sju omgångar.

Arlanda gör en bra match och 5-1 till Väsby känns inte helt rättvist trots att laget vann skotten med 52-15. Ola Nilsson i Arlanda är en mycket bra målvakt som kommer att vara en viktig spelare för Arlanda. Han håller emot bra så länge han får hjälp av sina övriga spelare. Det står 2-1 ganska länge och Arlanda är vid några tillfällen nära att göra 2-2. Så orkar inte laget med de sista 10 minuterna och då kommer 3 snabba mål och den åttonde segern är klar.

På onsdag har Väsby SKÅ borta. Blir det nionde raka eller kan SKÅ skrälla på hemmaplan?

HANINGE - TRÅNGSUND    6 - 2 ( 2-1 2-1 2-0 )
Haninge har kommit igång igen och vinner med klara 6-2. Haninge klättrar uppåt och ligger nu på en tredje plats med sina 14 poäng. Trångsund halkar ner och ligger just nu på en fjärde plats på 13 poäng, samma som Botkyrka.

På onsdag möter Haninge M/B. Trångsund tar emot Vita Hästen i Stortorpshallen.   

VITA/HÄSTEN – MÄLARHÖJDEN/B 5- 3 ( 1-1 2-1 2-1 )
M/B gör en mycket bra match mot V/H nere i Norrköping. Laget är nära att få med sig minst en poäng hem när laget kvitterar till 3-3 när 5 minuter återstår av matchen. 90 sekunder senare gör V/H 4-3 som sedan blir 5-3 när M/B tar ut sin målvakt för att försöka kvittera till 4-4.

På onsdag blir det säkert en spännande match för M/B mot Haninge.

BOTKYRKA – NACKA    3 - 4    ( 1-1 0-2 2-1 ) 
Nacka får sin andra seger genom att vinna borta mot Botkyrka. Det är en ganska jämn match där Botkyrka vinner skotten med 26-19. Nacka skaffar sig i tredje perioden ledning med 4-1. Botkyrka jagar för fullt i slutet av matchen men kommer inte närmare än 3-4.

Nacka tar emot Järfälla på onsdag. Botkyrka åker ut till Arlanda.

JÄRFÄLLA – SKÅ    3 - 6    ( 2-0 0-3 1-3 ) 
Järfälla såg ut att vara det lag som var mest slitet av det tuffa programmet i veckan som gick.

Allt såg bra ut efter 2-0 i första perioden. Då kom det flera utvisningar som gjorde att matchen vände och SKÅ kom igång ordentligt. SKÅ vinner andra perioden med 3-0 och har då ledning inför den avslutande perioden. Även den vinner laget med 3-1 och får sin tredje seger med klara 6-3.

SKÅ tar emot Väsby hemma på onsdag. Kan SKÅ stoppa Väsbys framfart? Det kommer att bli mycket folk för Väsbys fantastiska klack kommer med säkert med full styrka för att se laget ta sin nionde raka seger.

Järfälla åker till Nacka som alltid är svårspelade i sin hemmahall.

TABELLEN EFTER ÅTTA OMGÅNGAR

  • Väsby    24
  • Vita/Hästen    16
  • Haninge    14
  • Trångsund    13
  • Botkyrka    13
  • M/B    11
  • Järfälla    10
  • Skå    9
  • Nacka    6
  • Arlanda    3