Omgång 9

I omgång 9 förlorar Väsby sin första match när man faller stort mot SKÅ borta. Haninge fortsätter att klättra i tabellen när man vinner knappt borta mot M/B. Nacka får sin tredje seger när man slår Järfälla hemma. Arlanda får två poäng när man hemma vinner mot Botkyrka i förlängningen. Vita Hästen vinner borta mot Trångsund som nu är under strecket.

I och med omgången har alla lagen mött varandra en gång, men det återstår hela 18 omgångar fram till juluppehållet.

Jag tycker det är för mycket matcher och varje gång får jag veta att jag har helt fel Det är matcherna som utvecklar spelarna. Tyck gärna till om detta i HANSONS FRÅGA på min förstasida. Vad tycker ni som ser matcherna?

SKÅ - VÄSBY     5 - 1 ( 0-1 5-0 0-0 )
Jag är inte överraskad över att det kom en förlust till slut för Väsby. SKÅ har ett bra lag, som har alla möjligheter att få spela i ALL-Ettan efter jul.

Väsby har spelat bra när de har en man utvisad. Så blev det inte i denna match. Fyra av de fem målen som SKÅ gjorde i andra perioden, kom när ett för dagen grinigt Väsby, hade en man utvisad.

MÄLARHÖJDEN/B - HANINGE    3 - 4 ( 2-1 0-1 1-2 ) 
Haninge befäster sin tredje plats i serien genom att vinna en jämn match med ett viktigt mål. Laget har nu 17 poäng och endast två poäng upp till V/H som ligger på andraplatsen

På söndag möter Haninge Nacka, som också börjar ta poäng, hemma i Torvalla Ishall.

M/B har emot Järfälla där båda lagen vill ha poäng igen för att inte tappa för mycket till lagen ovanför.

NACKA - JÄRFÄLLA    5- 3 ( 3-2 1-1 1-0 )
Nacka har vaknat till ordentligt och ser till att gapet upp till de andra lagen inte blir för stort.

JHC är tydligen inne i en liten svacka. Det är ju lätt så att om ett lag får några skador eller känner sig slitet på annat sätt tar det några matcher för att komma igen.

Nacka är bra i sin hemmahall, det vet alla lagen i serien.

ARLANDA - BOTKYRKA    6 - 5    ( 1-3 3-1 1-1 1-0 ) 
Förra onsdagen förlorade Arlanda i förlängningen och fick bara en poäng. Denna kväll blev det två poäng då laget gör ett mål under de fem extra minuterna. Viktiga poäng för att inte bli helt avhängd av lagen ovanför. Botkyrka får en poäng som räcker för att gå till en fjärde plats.

Arlanda åker på söndag till Trångsund, Botkyrka åker till Väsby.

TRÅNGSUND – VITA HÄSTEN    4 - 6    ( 1-3 1-0 1-2 ) 
Trångsund som startade så bra är tydligen inne i en liten svacka. Det flyt som laget hade de första matcherna finns inte längre. Nu när serien vänder gäller det att komma igen ordentligt.

Vita Hästen har styrkan att vinna de matcher de är lite pressade. Så var de också denna kväll i slutet av matchen vid ställningen 4-5. När Trångsund tar ut sin målvakt gör man 6-4 och kan återvända hem med ytterligare 3 poäng. I och med Väsbys förlust är nu avståndet mellan etta och tvåan bara 5 poäng.

OMGÅNG 10 SÖNDAG 21/10:

  • Trångsund- Arlanda
  • V/H – SKÅ
  • Haninge – Nacka
  • Väsby – Botkyrka
  • M/B-JHC

TABELLEN EFTER 8 OMGÅNGAR

Väsby24
Vita/Hästen19
Haninge17
Botkyrka14
Trångsund13
SKÅ12
M/B11
Järfälla10
Nacka9
Arlanda5