Omgång 10

Omgång 10 inleder varv två av tre av de matcher som skall spelas innan jul. Jag tycker personligen att det hade räckt med två varv som då blivit 18 matcher i stället för 27. Så många omgångar gör ju att lagen måste spela tre matcher på fredagar. Kanske inte den dag man som publik känner sig lockande att se?

Omgången hade för mig två överraskningar. Haninge förlorar hemma mot Nacka som kommer mer och mer. SKÅ som gav Väsby dess enda förlust, så här långt, förlorar väl stort mot Vita Hästen, som tydlig och kommit igång ordentligt.

VÄSBY - BOTKYRKA    4 - 2   ( 1-1 2-0 1-1 )
Jag såg fram mot att få se Botkyrka, som har varit lite upp och ner under hösten. Laget har dock sett ut att vara betydligt bättre än under förra säsongen.

Lagets verkliga trotjänare på ledarsidan, Åke Kjerrman, bekräftar detta och tror liksom jag att laget mycket väl kan bli ett av de fyra lag som spelar i ALL-ETTAN efter jul.

Visst är Väsby, under stora delar av matchen överlägsna, men laget liksom somnar in vissa stunder, för att sedan vakna till ordentligt. Under större delen av period två var man verkligen vakna.

Botkyrka möter på onsdag Haninge hemma medan Väsby åker till Järfälla.

MÄLARHÖJDEN/B - JÄRFÄLLA    5 - 3   ( 3-1 2-1 0-1 )   
M/B är ett lag som också är lite upp och ner. Järfälla har det kämpigt just nu och har viktiga spelare på skadelistan. M/B jagar fjärdeplatsen medan Järfälla måste börja vinna igen. Just nu är JHC på näst sista plats med 6 poäng upp till en plats bland de fyra första.

För att det skall bli poäng mot Väsby på onsdag måste laget vara så ordinarie som möjligt.

M/B har en svår bortamatch mot Arlanda, som visat att även om de ligger sist, mycket väl kan ta poäng och då särskilt i sin hemmahall.

HANINGE - NACKA    2 - 4 ( 2-0 0-1 0-3 )
Haninge är för mig det mest svårtippade laget just nu. Det är det lag som jag tippat fel på flest gånger. Kanske det beror på att just Nacka och Hansinge är de två lag jag ännu inte hunnit se i år. Det är dock trevligt att konstatera att Haninge innehar en tredje plats i serien. Nacka ser ut att komma mer och mer och klättrar sakta men säkert uppåt i tabellen.

På onsdag tror jag V/H blir alltför svår, men man vet ju aldrig vad som kan hända i Nacka Ishall. Haninge åker ut till Botkyrka.

TRÅNGSUND – ARLANDA    4 - 2    ( 0-1 3-1 1-1 ) 
Jag kan tänka mig att det åter kändes skönt för Trångsund att få tre poäng och åter få ligga bland de fyra första lagen. Arlanda halkar efter, men känns ändå inte som ett lag som övriga lag kan slå hur lätt som helst. M/B får säkert en svår match när Arlanda tar emot laget på onsdag i Pinbackshallen.

Trångsund åker ut till SKÅ, som säkert vill visa att den stora förlusten mot V/H, var något man snabb vill lägga bakom sig.

VITA HÄSTEN - SKÅ    10 - 2    ( 3-0 3-0 4-2 )   
Detta är den andra matchen denna som slutar med ett tvåsiffrigt resultat och just 10-2.

Måste kännas skönt för Peter Ekroth i V/H att få visa de 800 personer som var på matchen att nu är hans lag verkligen på gång. SKÅ kom till Norrköping med en klar seger mot serieledarna Väsby, så en viss form av respekt fanns säkert hos både laget och publiken.

Skall bli spännande och se om det går lika lätt för V/H att möta Nacka borta på onsdag.

SKÅ kommer säkert igen mot Trångsund.

OMGÅNG 11 ONSDAG 24/10:

  • NACKA - V/H
  • JHC – VÄSBY
  • BOTKYRKA– ARNINGE
  • SKÅ- TRÅNGSUND
  • ARLANDA – M/B

TABELLEN EFTER 10 OMGÅNGAR

Väsby27
Vita/Hästen22
Haninge17
Trångsund16
M/B14
Botkyrka14
Nacka12
SKÅ12
Järfälla10
Arlanda5

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".