Omgång 11

Inför omgång 11 roade jag mig med att tippa matcherna. Jag tippade att två matcher skulle gå till förlängning med en kort fjärde period. Jag tippade att inget lag skulle avföra under dessa 5 minuter utan att lagen skulle få 1 poäng var.

Två matcher gick mycket riktigt till ”overtime”, men inte de två jag tippat. Dessutom gör de båda bortalagen ett mål under denna tid. Väsby får två poäng mot Järfälla och Haninge likaså mot Botkyrka. Vita Hästen fortsätter att gör mycket mål = 10 stycken, nu borta mot Nacka. Skå vinner hemma mot Trångsund och M/B borta mot Arlanda.

NACKA – VITA/HÄSTEN    2 – 10 ( 0-4 0-4 2-2)
V/H har kommit igång på allvar nu och har gjort 20 mål på de två senaste matcherna. Mot nacka borta står det 8-0 efter två perioder. Tredje perioden slutar 2-2 så det blir en ny seger med hela 10-2.

Om det varit lite trögt för Peter Ekroth i början av serien så är det tydligen full fart framåt nu.

Nacka möter på söndag Trångsund. V/H möter Botkyrka hemma som man förlorade med 1-0 borta i första omgången.

Lyssna gärna när jag och Peter talar om matchen, laget början av serien och fortsättningen.

JÄRFÄLLA – VÄSBY    2 – 3 sd ( 0-0 0-1 2-1 0-1)
Hur det än ser ut i Järfällas lag så gör man alltid en bra match mot just Väsby. Laget tycks vara extra motiverade just i dessa matcher. Så även denna onsdag kväll i Järfälla Ishall.

Efter tre perioder står det 2-2 där lyckas kvittera Väsbys 2-1 ledning.

Järfällas målvakt Linus Hildeby får mycket beröm och många hade nog unnat honom att hålla tätt även under de sista fem minuterna. Nu blev det inte så och Väsby fick nog rättvist med sig 2 poäng hem.

Järfälla åker till Haninge och Väsby till Mälarhöjden.

BOTKYRKA – HANINGE    2 – 3 sd (1-0 0-1 1-1 0-1)
Detta är den andra matchen som går till övertid denna onsdag kväll. Även här står det 2-2 vid full tid. Det blir ytterligare en borta seger när Haninge lyckas göra ett mål under denna förlängning.

Under några år var förlängningen borttagen. Nu finns den igen och det är alltid kul att se dessa extra minuter och när båda lagen startar med fyra mot fyra..

På söndag åker Botkyrka till Norrköping och V/H medan Haninge tar emot JHC.

SKÅ – TRÅNGSUND    7 – 5 (1-1 2-2 4-2)
Detta var liksom matchen i Nacka en målrik match med hela 12 mål. Det blev lite mer jämt fördelade och SKÅ vinner med 7-5. Inför den tredje stod det 3-3 men SKÅ som i år har ett bra lag lyckas bäst i sista perioden.

På söndag har SKÅ en ny hemmamatch mot Arlanda. Trångsund möter Nacka hemma.

ARLANDA – MÄLARHÖJDEN/B    2 – 4 (1-0 1-1 0-3)Arlanda har bara fått ihop 5 poäng och har sex poäng upp till närmaste lag som är JHC. Detta till trots tror jag inte att laget skall räknas bort och att sista plats skulle vara given redan.

Inför den tredje perioden ledde laget mot M/B med 2-1. De förlorar sista perioden med 3-0.

Så var det mot Väsby i söndags, men innan dess var laget riktigt bra.

På söndag möter Arlanda SKÅ borta och M/B tar emot Väsby hemma.

OMGÅNG 12 28/10

  • Haninge-Järfälla
  • Vita Hästen-Botkyrka
  • M/B-Väsby
  • Trångsund-Nacka
  • SKÅ-Arlanda

TABELLEN EFTER 11 OMGÅNGAR

VÄSBY29
V/H25
HANINGE19
M/B17
TRÅNGSUND16
BOTKYRKA15
SKÅ15
NACKA12
JÄRFÄLLA11
ARLANDA5