Omgång 18

I och med att omgång 18 spelats har lagen mött varandra två gånger. Lagen har spelat en match borta och en hemma. Det hade enligt mitt sätt att se det räckt gott och väl. Nu skall lagen hinna mötas en gång till där lotten avgjort om det blir match borta eller hemma. Vi får se den 19 december om tabellen som gäller efter 18 omgångar har förändrats mycket efter 27 omgångar. Vi kan då också se vilka lag som blev vinnare respektive förlorare, på ett orättvist varv, med fyra eller fem bortamatcher, beroende på hur lottningen utföll.

Oavsett vad som kommer att gälla blev omgång 18 en spännande omgång där två matcher gick till förlängning.

HANINGE – MÄLARHÖJDEN/B    6 – 5 ( 2-3 3-1 1-1 )
I det första mötet var det Haninge som vann borta med 4-3. Inför detta möte skilde det två poäng mellan lagen, så frågan var om M/B skulle gå om Haninge eller skulle Haninge dra ifrån.

I en mycket jämn match blev det åter Haninge som vann med ett enda mål av de 11 som 101 åskådare fick se denna onsdag kväll.

VÄSBY - SKÅ     4 – 3 sd    ( 1-1 1-1 1-1 1-0 )
Väsby var ute efter revansch, för den stora förlusten borta mot Skå. Skå vann hemma med hela 5-1. Det är ju en av två förluster, båda på bortaplan, som Väsby haft så här långt i serien.

Skå ligger ju på en tredjeplats i serien med 17 poäng upp till Väsbys 44.

Skulle avståndet öka eller skulle Skå knapra in? Det kom 247 som struntade i att det var EM-kval för Fotbollslandslaget samtidigt.

Avståndet ökade men inte med tre poäng, utan bara med en poäng. I fjärde perioden gör Steffan Marki 4-3 trots att Väsby då har en man utvisad och det var spel tre mot fyra.

Publiken fick vara med om en spännande match, där det dock märktes att det var match fyra på åtta dagar.

JÄRFÄLLA - NACKA    3 - 5 ( 1-1 0-3 2-1)
I det förra mötet vann Nacka hemma med 5-3. JHC var ute efter revansch, men också lika mycket att laget snart måste vinna, för att inte tappa allt själförtroende. Var det äntligen dags eller skulle Nacka ta ytterliggare tre poäng?

Det blev Nacka som vann igen och JHC ser ut att ha svårt att hitta den fina form laget hade i början av säsongen. Nacka får ytterligare tre poäng och har på de 18 omgångarna skrapat samman 22 poäng, som jag tror laget känner sig mycket nöjda med.

VITA HÄSTEN - TRÅNGSUND    6 - 1 (2-1 2-0 2-0 )
V/H vinner borta mot Trångsund med 6-4. I det skedet vann V/H sina matcher utan att övertyga. Trångsund som startat serien mycket bra var då inne i en liten svacka.

Nu känns det som om V/H kommer att vinna sina hemmamatcher fram till jul, Eller skulle Trångsund ge V/H dess första förlust på hemmaplan.

V/H är mycket bra just nu och vinner med klara 6-1. Laget går också upp på första plats i serie med lika poäng som Väsby men med fler gjorda mål.

BOTKYRKA – ARLANDA    2 – 3 sd ( 0-0 1-2 1-0 0-1 )
I första mötet mellan lagen i Arlanda blev det förlängning efter 5-5 vid full tid. Arlanda gör ett mål under dessa fem extra minuter och får två poäng medan Botkyrka fick nöja sig med en.

Skulle det bli en lika hård match igen?

Det blev en hård och jämn match som behövde en fjärde period. Som vid det första mötet blev det Arlanda som gör ett mål under dessa extra fem minuter.

Arlanda har liksom Nacka gjort klart bättre resultat än vi som tippar hade förväntat oss.

Söndagen den 25 november spelas nästa omgång:

  • Järfälla – M/B
  • Skå – Vita Hästen
  • Nacka – Haninge
  • Botkyrka – Väsby
  • Arlanda - Trångsund

Tabellen efter 18 omgångar:

Vita/Hästen46
Väsby46
Skå28
Haninge28
Botkyrka25
M/B23
Trångsund22
Nacka22
Arlanda18
Järfälla11

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".