Omgång 21 och 22

I och med att omgångarna 21 och 22 spelats är serien klara med sin tredje och sista vecka, där även en match på fredag kväll ingår. Detta för att lagen skall hinna med 3 x 9 matcher fram till juluppehåll den 19/12.

Jag anser att det är för mycket matcher för lag på denna nivå. När jag frågat runt bland seriens tränare får jag också medhåll från flera av tränarna.

När fem omgångar återstår är Vita Hästen och Väsby klara för ALLETTAN.

Av de övriga lagen är det endast Trångsund och Järfälla som inte kan nå de två övriga platserna.

Omgång 21 den 30/11

 • Arlanda – Skå    8 – 2
 • Nacka – Trångsund    9 – 2
 • Botkyrka – Vita Hästen    2 – 4
 • Järfälla – Haninge    3 – 1
 • Väsby – Mälarhöjden/B    2 – 1

Omgång 22 den 2/12

 • Vita Hästen – Järfälla    6 - 3   
 • Trångsund – Botkyrka    1 - 4   
 • Arlanda – Nacka    3 - 1
 • Mälarhöjden/B – Skå    3 - 4
 • Haninge – Väsby    2 - 3

TABELLEN EFTER 22 OMGÅNGAR 

1:AN VITA HÄSTEN    58 POÄNG
På fredag vinner V/H borta mot Botkyrka med 4-2 och på söndag mot Järfälla hemma med 6-2.

V/H var redan efter 20 omgångar klara för ALLETTAN

V/H har tre poäng till godo på Väsby. På onsdag är det seriefinal mellan lagen. Även om V/H förlorar har laget en suverän målskillnad som gör att laget leder serien även vid förlust. Efter omgång 22 är målskillnaden följande. V/H har +61 och Väsby +34.

2:AN VÄSBY    55 POÄNG
På fredag vinner Väsby knappt mot M/B med 2-1 och på söndag lika knappt bort mot Haninge med 3-2. Men laget vinner sina matcher och det är ju det som räknas.

Väsby har gjort de alla förväntade sig. Laget kan liksom V/H börja uppladdning redan nu för spel i ALLETTAN. Där väntar fyra nya lag från serie C. I den serien är ett lag redan klart och det är Enköping.

Frågan som alltid kommer vid den här tidpunkten, är vilken av serierna som har de bästa lagen. Svaret får vi tidigast i början av januari. Men om några veckor vet vi vilka de åtta lagen är som bildar en ALLETTA efter nyår.

3:AN SKÅ    34 POÄNG
Skå förlorar med hela 2-8 borta mot Arlanda. Utan att veta något, känns det som om Skå inte fick med sig alla spelare till Pinbackshallen denna fredag kväll. På söndag blev det skärpning igen när laget vinner en tuff bortamach mot M/B med 4-3.

I och med detta passerar Skå åter Haninge i tabellen och ligger nu trea med samma poäng som Haninge men har ett mål bättre i målskillnad. Det kommer att bli en spännande avslutning för lagen kring strecket och de två platserna som återstår till ALLETTAN.

4:AN HANINGE    34 POÄNG
Haninge förlorar båda sina matcher i helgen, först på fredag borta mot Järfälla med 1-3 och sedan matchen på söndagen hemma med 2-3 mot Väsby.

I och med detta så hårdnar det till om de två resterande platserna i ALLETTAN då både Skå och Haninge jagas av i första hand Botkyrka och M/B.

5:AN BOTKYRKA    31 POÄNG   
På fredag blev det förlust hemma mot just nu suveräna V/H som vann med 4-2. På söndag vann Botkyrka borta mot Trångsund med 4-1. Det var tre viktiga poäng som laget fick för att fortsätta jakten på Skå och Haninge och de två åtråvärda platserna i ALLETTAN.

Botkyrka har ett bra utgångsläge för att kunna komma i kapp lagen framför.

6:AN    MÄLARHÖJDEN/B    29 POÄNG
M/B förlorar knappt sina båda matcher i helgen. På fredag blev det 2-1 till Väsby i en bortamatch. I söndagens hemmamatch blev det Skå som vann med 4-3.

M/B har ändå häng på Skå och Haninge även om det just nu skiljer fem poäng.

7:AN    ARLANDA    27 POÄNG
Arlanda hade i helgen två hemmamatcher som laget förvaltade mycket bra och tog sex poäng och skulle kunna spurta fram till en plats i ALLETTAN. På fredag vinner Arlanda mot Skå med 8-2 och på söndagen mot Nacka med 3-1. Jag är inte förvånad då jag tycker att Arlanda spelat bra i de två matcher jag sett laget. Skall laget skrälla och ta en plats i ALLETTAN?

Troligtvis inte, med laget skall ha all heder för sin insats så här långt.

8:AN    NACKA    25 POÄNG
Här har vi ytterligare ett lag som jag tycker gjort en insats stort bättre än jag trodde laget skulle göra. I helgen blev det tre nya poäng genom storseger med 9-2 hemma mot Trångsund.

På söndag blev det förlust borta mot Arlanda med 3-1

Det är just nu nio poäng upp till Skå och Haninge men faktiskt inte helt omöjligt att nå ALLETTAN. Jag tror väl inte det är möjligt, men det är så kul att chansen fortfarande finns.

9:AN TRÅNGSUND    22 POÄNG
Här har vi ett lag som har haft det tungt en längre tid. Efter halva serien = 14 omgångar hade laget 19 poäng och har bara skrapat samman tre poäng på åtta omgångar.

I fredags blev det förlust borta mot Nacka med hela 9-2 och på söndag blev det en ny förlust hemma mot Botkyrka som vann med 4-1.

Det som började så bra, men nu ser det farligt ut för att åter måsta kvala sig kvar i div.1 om inte laget lyckas ladda om ordentligt efter jul.

10:AN JÄRFÄLLA    14 POÄNG
Järfälla är det enda laget i serien som halkat efter lite mot lagen framför. I fredags blev det dock till sist en hemmaseger när laget vann mot Haninge med 3-1. Att laget skulle kunna följa upp denna seger med en ny mot V/H var nog att fodra för mycket. Det blev förlust med 6-2.

Laget kommer säkert att komma med nya krafter efter jul.

OMGÅNG 23 DEN 5/12

 • NACKA – SKÅ
 • HANINGE – ARLANDA
 • JÄRFÄLLA – TRÅNGSUND
 • VÄSBY – VITA HÄSTEN
 • BOTKYRKA – MÄLARHÖJDEN/B

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".