Omgång 25

Teoretiska kan sex lag ta sig till ALLETTAN, men i verkligheten handlar det nog bara om tre lag eller möjligen fyra. De tre som har största chansen är Skå, Haninge och Mälarhöjden/B. Botkyrka lurar kanske i vassen, men då skall övriga resultat stämma bra för att laget skall lyckas ta en av de två platser som finns kvar till ALLETTAN.

Det känns som mycket raffinerat att i omgång 25 möts trean Skå och fyran Haninge.

Lika viktig är matchen mellan M/B och Trångsund där M/B åter får en chans att komma ovan strecket om man vinner den matchen. M/B är nämligen det enda laget av de fyra ovan nämnda lagen, som har störst chans, som har plus mål kvot.

Jag valde att se M/B mot Trångsund.

MÄLARHÖJDEN/B - TRÅNGSUND    4 - 2    ( 2-1 0-1 2-0 )Jag fick se en fartfylld och spännande match som inte avgjordes förrän i slutet av sista perioden. Trångsund tog ledning redan efter fem minuter och en minut senare gör M/B 1-1

I slutet av första perioden blir det 2-1 till M/B på ett långskott.

I andra har M/B fler möjligheter att öka sin ledning, men det blir i stället Trångsund som gör 2-2 i ett av sina få anfall under denna period.

I tredje står matchen och väger, men det blir till slut Trångsunds alla utvisningar som fäller avgörandet. I spel fem mot tre kommer så 3-2 till M/B när fem minuter återstår av matchen. Trångsund jagar kvittering men det blir i stället 4-2 till M/B i tom kasse.

M/B är nu ovanför strecket, men har två tuffa matcher kvar att spela. Första kommer nu på söndag när M/B möter V/H borta.

Trångsund har Haninge borta och kommer säkert att göra en ny bra match där.

SKÅ – HANINGE       3 - 6           ( 0-3 3-2 0-1 ) 
Så var det dags igen för en mindre bra match av Skå som ju är mycket upp och ner.

Laget släpper upp Haninge till hela 5-0 innan Skå själva börjar göra mål. När lagen har spelat två perioder står det 5-3 till Haninge. Skå försöker komma ikapp men lyckas inte utan det blir Haninge som gör 6-3 i tom kasse.

Haninge har nu ett utmärkt läge för att få spela i ALLETTAN efter jul. Det kan bli klart redan på söndag när Haninge tar emot Trångsund.

Skå kan få det tufft värre när man möter Järfälla borta, ett JHC som tycks vara riktigt på gång.

NACKA – VÄSBY     4 - 5           ( 0-0 0-3 4-2 )
Väsby är inte i bästa form just nu, men vinner ändå knappt mot Nacka. Det står 0-0 efter första perioden.

Andra perioden vinner Väsby klart med 3-0.

I tredje blir det riktigt fart med hela sex mål. När det är åtta minuter kvar gör Nacka ställningen till 3-4. Tre minuter kvar och Väsby ökar till 3-5. En minut kvar och Nacka tar ut sin målvakt och gör omgående 4-5. Närmare än så kommer man inte denna kväll.

På söndag har Väsby Arlanda hemma och Nacka åker till Botkyrka.

ARLANDA - VITA HÄSTEN       4 - 5 ( 2-3 0-1 2-1 )
Arlanda gör åter en bra match mot seriesegrarna. Lagen följs åt under matchen och sex minuter in på den tredje perioden gör Arlanda 4-4. Fyra minuter senare gör V/H 5-4 ett resultat som står sig matchen ut, trots att under den sista minuten får V/H spela med fyra utespelare mot Arlandas sex. Något mer mål blir det dock inte.

Skall V/H lyckas med att vinna även de två matcher som återstår? Om så blir fallet lär det bli en svårslagen svit för alla lagen i hela div.1, och då menar jag alla grupperna vilket gör 56 lag. På söndag är det M/B som kommer på besök till Norrköping och får spela inför en jublande publik som kommer för att hylla sitt suveräna V/H.                     

Arlanda spelar derby mot Väsby borta.

BOTKYRKA - JÄRFÄLLA        4 – 6   ( 2-0 0-4 2-2 )
Jag har tidigare konstaterat att nu är Järfälla på gång igen. Kanske jag tvekade lite när det stod 2-0 till Botkyrka efter första perioden. Men så kom JHC igång ordentligt i andra och vinner den perioden med 4-0. Tredje perioden slutar 2-2 så nu har JHC riktig vänt på sin dåliga trend.

På söndag vill JHC inkassera ytterligare en vinst när Skå kommer på besök.

Botkyrka har en ny hemmamatch när laget får besök av Nacka. 

OMGÅNG 26 16/12

  • Järfälla – Skå
  • Botkyrka – Nacka
  • V/H – M/B
  • Haninge - Trångsund
  • Väsby - Arlanda

TABELLEN EFTER 25 OMGÅNGAR

Vita/Hästen67
Väsby58
Haninge40
M/B38
Skå37
Botkyrka31
Trångsund28
Nacka28
Arlanda27
Järfälla20

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".