Fortsättningsserien: Omgång 6

Fortsättningsserien fick vila en vecka, när serien vände efter fem spelade omgångar. Det ser ut att kunna bli riktigt spännande, då det bara skiljer sju poäng mellan ettan Botkyrka och sexan Wings. Det slumpar sig också så, att de tre på övre halvan i tabellen, möter lagen på den undre halvan.

Lek då med tanken, att om alla på den undre halvan vinner sina matcher, så skulle serien verkligen hetta till. Då skulle det skilja endast fyra poäng mellan laget i toppen och laget i botten.

Nu blev det inte så för två av lagen på övre halvan vann sina matcher, medan det tredje delade, så att det blev en poäng var

TRÅNGSUND – SKÅ 3 – 4 (2-2 1-1 0-1)
Inför denna match skiljde det endast en poäng. Om det blev vinst för Skå, så drog laget ifrån något. Om Trångsund skulle vinna, så passerade de Skå i tabellen.

Det blev verkligen en spännande match. Efter två perioder så stod det 3-3.

Några minuter in i den tredje perioden gör Skå 4-3, som skulle visa sig räcka till seger.

Trångsund tar ut sin målvakt i slutet av matchen för att försöka åstadkomma en kvittering, men lyckas inte.

NACKA – WINGS 5 – 5 sd (1-1 1-3 3-1 0-0)
Nacka startade denna serie med tre raka vinster och gick upp i topp. Därefter kom det två förluster.

För Wings var det raka motsatsen. De började med tre förluster, men därefter kom två vinster och laget börjar närma sig lagen ovanför. Var en vändning på gång?

I denna match blev det hela tio mål, jämt fördelade, så att det vid full tid stor 5-5.

Wings ledde inför tredje perioden med 4-2. Nacka kvitterar till 4-4. Wings gör 5-4. Nacka kvitterar ytterligare en gång och gör 5-5, när det är drygt 3 minuter kvar. Detta resultat står sig perioden ut och i de fem extra minuterna, blir det inte heller några fler mål. Det blir en poäng var för lagen.

JÄRFÄLLA – BOTKYRKA 2 – 4 (1-1 0-0 1-3)
Inför denna match skiljde det fem poäng mellan lagen. Botkyrka är i ledning på 14 poäng. Skulle JHC vinna skulle det skilja endast två poäng. Vid förlust skulle avståndet bli åtta poäng.

JHC som kommit igång igen, ville ha revansch för förlusten ute i Tumba i första omgången.

Efter två perioder står det fortfarande bara 1-1. Två minuter in på tredje perioden gör Botkyrka 2-1, och ökar sedan till 3-1.

När det är drygt fem minuter kvar av matchen gör JHC 2-3. Laget tar då ut sin målvakt när drygt två minuter återstår, för att försöka åstadkomma en kvittering, men då går det som det så ofta sker vid dessa tillfällen, att det i ställer blir motståndarna som gör mål i öppen bur. Matchen slutar således 4-2 till Botkyrka.

TABELLEN EFTER OMGÅNG 6

Botkyrka 17
Skå 15
Nacka 14
Trångsund 11
Järfälla 9
Wings 8

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".