Allettan mellan: Omgång 9

När ALLETTANS serie vände efter sju omgångar spådde jag att det nog skulle handla om tre lag som kämpade om placeringarna 1, 2 och 3. Jag trodde på Väsby, Enköping och Vita Hästen. Men det är nog bäst att jag tar med Valbo på lisan också.

Under söndagen spelades det bara tre matcher då matchen mellan Enköping och Arboga har flyttats fram till på onsdag. Detta betyder att det inte finns någon rättvisande tabell förrän på onsdag kväll, när den matchen är färdigspelad.

Detta är första gången tabellen haltar, men det blir bara några dagar, att jämföra med när vi förra säsongen hade haltande serie på grund av snöstorm.

VÄSBY - BORLÄNGE 8 – 4 (1-3 2-0 5-1)
I förra mötet mellan dessa båda lag vann Borlänge med klara 7-3. Därefter har Väsby fem vinster och en oavgjord match. Skulle Borlänge kunna stoppa Väsby ytterligare en gång?

Ja det såg faktiskt ut så efter första perioden, som Borlänge vann välförtjänt med 3-1, som hade kunnat vara med ännu högre siffror.

Den toppning som tränaren Ulf Hall gjorde så tidigt i matchen, med duktiga spelarna Anders Lövdahl och Andreas Carlsson, kom att straffa sig resten av matchen.

I andra perioden är det Väsby som för matchen och vinner skotten med 21-7, men gör endast två mål, som räcker till 3-3 inför den sista perioden.

I avslutningsperioden lossnar det ordentligt och Väsby vinner den perioden med 5-1 och matchen med hela 8-4 och fick den revansch man önskade sig.

Väsbys båda tränare Håkan Strömberg och Janne Andersson, som hade varit lite skärrade efter första perioden, var nu mycket nöjda med hur laget spelar just nu. Hur långt kommer det att räcka i år frågar de sig och alla andra Väsby supporters?

Onsdagen den 13/3 åker Väsby ner till Norrköping för att möta Vita Hästen.

VALBO – VITA HÄSTEN 4 – 2 (1-0 2-1 1-1)
I förra mötet, vann Valbo nere i Norrköping med 4-3. Inför detta möte skiljer endast en poäng mellan lagen. V/H har 15 och Valbo 14. Viktig match för båda lagen som båda just nu slåss om den tredje platsen till ett kommande Play Off.

Det blev en lika jämn match som det förra mötet. Valbo tar ledningen i slutet av första perioden med 1-0.

V/H gör fem minuter in på den andra perioden 1-1. 90 sekunder senare, så kommer det 90 olyckliga sekunder när Valbo gör två snabba mål och tar ledningen med 3-1.

När V/H är en man mindre gör man 3-2 och då har det gått fem minuter av tredje perioden.

Närmare än så kommer V/H inte denna kväll utan Valbo gör 4-2 i tom bur.

Valbo har därmed vunnit båda sina matcher mot V/H och klättrar i tabellen.

MÄLARHÖJDEN/B – HANINGE 4 – 3 (4-0 2-2 1-1)
I första mötet mellan dessa båda blev det en pinne var i och med resultatet 3-3. Skall M/B spela ytterligare en match där det är lika vid full tid? Kanske skulle det till och med vara dags för en första seger? Eller skulle Haninge vinna sin första seger?

Det blev M/B som fick sin första seger i ALLETTAN. Detta berodde på att de fick en ledning med hela 4-0 i första perioden. Sedan spelade det ingen roll att perioderna två och tre slutade oavgjort 2-2 och 1-1. M/B vann således med 7-3.

Det som känns skönt med både M/B och Haninge, är att inget av de fyra topplagen, skall känna att de vara säkra på vinst i de kommande matcherna, där de möter dessa båda lag. Båda lagen är trots att de inte har så många poäng, två riktigt bra lag, där jag sätter ett extra plus för M/B., laget som ofta tvingar fram en fjärde period på fem minuter.

ENKÖPING - ARBOGA SPELAS FÖRST ONSDAG 6/3

Tabellen efter omgång 9 (Haltande!)

Väsby 22
Valbo 17
Enköping 15(en match mindre spelad)
Vita Hästen 15
Arboga 10(en match mindre spelad)
M/B 10
Borlänge 7
Haninge 3

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".