Krönika: Fortsättningsserien våren 2008

I början av fortsättningsserien uttryckte jag min oro, för att det alltför tidigt skulle bli klart vilket lag som skulle vinna och vilka lag som skulle bli tvingade att kvala sig kvar i division 1. Redan efter tre omgångar stod det klart, att min oro var helt obefogad. Serien kom att bli mycket spännande både i toppen och i botten.

När två omgångar återstod var i stort alla lag inblandade i både toppstrid och bottenstrid. På så sätt har de omändringar som gjordes till årets serie varit mycket lyckade. Synd bara, att det redan i februari är färdigspelat för säsongen för så många lag. Men det kanske inte gör så mycket, nu när det är svårt att skilja våra årstider åt. Vad är det vi har just nu? Är det en extra tidig vår eller vad är det som gäller?

Nacka vinner serien och får nu möta Lindlöven från Lindesberg som segrade i serie C. Nacka startar hemma lördagen den 23 mars klockan 15.00.

När grundserien startade var det inte många som trodde på Nackas unga lag. Till och med tränaren Toste Hedlund kände oro. Nu känner han en verklig stolthet för sitt lag. Vi får vi se hur långt det räcker. Kan det bli Play Off 2?

Skulle Nacka vinna mot Lindlöven väntar i nästa match det lag som kommer på tredje plats i ALLETTAN mellan. Just nu är det Enköping.

Botkyrka var nära att både gå till ALLETTAN och få delta i Play Off 1. Nu blir det inget mer spel, men platsen i division 1 är säkrad.

Skå och Trångsund höll båda på att ställa till det för sig. Det hade mycket väl kunnat bli att kvala sig kvar för båda lagen. Skå säkrade sitt kontrakt i omgång 9. Trångsund säkrade sitt kontrakt, när endast 50 sekunder återstår av fortsättningsserien i ödesmatchen mot Wings i Pinbackshallen inför rekordpublik 412 personer. Detta är det mest djävulska Bengt Olsson i Trångsund varit med om som tränare.

Wings och Järfälla blir tvungna att kvala sig kvar i division 1.

Denna kvalserie, med sex lag kommer att spela tio matcher. Just nu ser det ut som om, Visby/Roma, Bålsta och Sollentuna, blir tre av lagen från Alltvåan. Serien börjar först den 9 mars.