Allettan mellan: Omgång 12

I omgång 12 möter de fyra lagen på den övre halvan i tabellen varandra. Tabellettan Väsby spelar borta mot tabelltvåan Valbo. Vita Hästen, på plats fyra, tar emot tabelltrean Enköping. Vinner de båda hemmalagen blir det riktigt intressant i tabellen.

De båda hemmalagen vann sina matcher, så nu blir de två avslutande omgångarna viktiga för fem av seriens åtta lag.

VALBO - VÄSBY 4 – 2 (2-0 0-2 2-0)
Förutsättningarna inför denna match, är att Väsby har tre poängs försprång. Väsby, som har serieledningen på 26 poäng, jagas av Valbo som har 23 poäng.

En vinst för Väsby, skulle skapa ett riktigt bra läge för laget inför de två avslutande omgångarna, medan en förlust, skulle göra att Valbo kom på samma poäng.

Valbo vinner den första perioden med 2-0. Väsby kvitterar i den andra perioden till 2-2.

Inför den tredje perioden står matchen och väger och nästa mål kommer att vara extra viktigt. I mitten av period tre, får Väsby en utvisning, som Valbo utnyttjar och gör 3-2.

När det är mindre än två minuter kvar av perioden, tar Väsby ut sin målvakt, men det gör bara att Valbo kan göra 4-2 i öppen bur.

Valbo och Väsby har nu båda 26 poäng och behöver bara en poäng var till, så är lagen i Play Off 3. Väsby har ju sin fina målskillnad, som gör att laget bör bli sämst tvåa i serien.

På söndag åker Valbo till Mälarhöjden och möter M/B medan Väsby åker till Enköping.

VITA HÄSTEN - ENKÖPING 3 – 1 (0-0 2-1 1-0)
Även i denna mach skiljer det tre poäng mellan Enköping på 20 och V/H på 17. Detta är nog V/H:s sista chans att placera sig bland de tre främsta lagen i tabellen.

Första perioden slutar mållös. V/H fick spela fyra minuter när Enköping hade en spelare utvisad, men lyckades inte få in pucken i Enköpings bur.

I den andra perioden gör V/H 1-0 när Enköping har en spelare utvisad. 1-1 kommer i mitten av perioden. V/H gör 2-1 när de åter har en spelare mer på isen.

I tredje perioden har det gått sex minuter när V/H ökar till 3-1. Därefter kommer två utvisningar för V/H och en för Enköping men inga av dessa resulterar i något mål.

3-1 står sig perioden och V/H vinner denna måste match och har nu lika många poäng som Enköping. Båda lagen har 20 poäng men sex poäng upp till de två lagen framför.

Peter Ekroth tycker att hans V/H vann rättvist, men berömmer samtidigt Enköping för deras fina anfallsspel. Han tycker det var synd att Väsby inte kunde vinna uppe i Valbo.

I omgång 13, tar Enköping emot Väsby hemma, medan V/H åker till Arboga.

BORLÄNGE - MÄLARHÖJDEN/B 4 – 4 sd
(1-2 1-1 2-1 0-0)
Denna match har inget med tätstriden att göra, utan det gäller mest för att komma på en hedersam placering. Ja, det fanns ju en sak till, att spela om, för just M/B. Skulle det åter bli en match som skulle gå till förlängning?

När det är drygt två minuter kvar att spela, leder M/B med 4-3. Då tänker laget säkert så här. Ska vi inte spela fem minuter extra när vi ändå är här i Borlänge.? Jo, så gör vi.

Borlänge gör 4-4 och så blir det fem minuter extra, utan något mer mål.

M/B ni är ett härligt gäng. Nu har ni spelat fen matcher, med fem minuter extra, vilket innebör att ni redan spelat omgång 13 om man så vill.

ARBOGA - HANINGE 3 - 2 (1-0 1-1 1-1)
Arboga ha ju fortfarande möjlighet att nå placering tre, men då skall allt gå lagets väg.

Den möjligheten tar Arboga vara på och vinner med 3-2 över Haninge. Haninge gör åter en bra match och att laget bara har tre poäng är klart missvisande.

I nästa omgång, möter Arboga, Vita Hästen. Vinst i den matchen samtidigt som M/B lyckas vinna över Valbo så är Arboga plötsligt på tredje plats i tabellen. Chansen finns.

OMGÅNG 13 DEN 24/2

  • Mälarhöjden/B – Valbo
  • Enköping - Väsby
  • Haninge - Borlänge
  • Arboga – Vita Hästen

TABELLEN EFTER OMGÅNG 12

Väsby2622
Valbo2614
Enköping209
Vita Hästen204
Arboga18
Borlänge13
M/B11
Haninge3

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista