Allettan mellan: Omgång 13

Inför den näst sista omgången känner jag att nu gäller det verkligen för ”mina” lag Väsby och Vita Hästen. Mest gäller det för Vita Hästen, som måste vinna sina två återstående matcher, för att komma bland de tre bästa i serien och få fortsätta att spela ishockey ett tag till.

Väsby bör komma tvåa även om laget skulle förlora de två sista matcherna. Denna omgång tar M/B emot Valbo, som ligger två i tabellen med samma poäng som ledande Väsby.

Skulle det bli ytterligare en match, där det för MB:s del blev förlängning? Kanske det till och med skulle bli en match där det blev full pott?

MÄLARHÖJDEN/N - VALBO 6 – 5 (2-2 1-1 3-2)
Som vanligt när det gäller M/B i Allettan, så är det resultat, som ofta har medfört, att det blivit fem extra minuter, i en fjärde period.

Så blev det även i denna match. Efter första perioden står det 2-2. Efter den andra perioden, står det 3-3. När det återstår fem minuter av matchen gör M/B 5-5 genom Jonas Sjöqvist. Det ser åter ut som om M/B skall behöva spela en fjärde period.

Men en spelare som tyckte det räckte med endast tre perioder var Olii Lehtinen, som gör 6-5 när det endast återstår tre sekunder av period tre.

Jag är inte överraskad, för så här har det varit i hela Allettan. M/B har varit ett lag som, med lite mer utdelning i sina matcher, mycket väl kunnat placera sig bland de tre främsta i tabellen.

Valbo behåller tros sin förlust, andra platsen i tabellen och möter hemma i sin sista match Arboga.

M/B avslutar borta mot Väsby.

ENKÖPING – VÄSBY 4 – 0 (0-0 2-0 2-0)
Enköping var tvungen att vinna denna match för att ha möjlighet att komma etta eller tvåa i tabellen och på så sätt slippa Play Off 2, utan att istället få gå direkt till Play Off 3.

Det gör laget också och vinner klart med 4-0.

Det var länge sedan Väsby fick åka hem med en så klar förlust och samtidigt inte lyckas med att göra ett enda mål.

Väsby har försatt sig i det läget, att laget kanske måste vinna mot M/B i sista matchen för att undvika att laget plötsligt hamnar på en tredje plats och måste spela Play Off 2.

ARBOGA – VITA HÄSTEN 3 – 4 sd (0-1 1-0 2-2 0-1)
V/H har försatt sig en situation där de senaste matcherna spelat med kniven på strupen.

Så blev det i matchen mot Arboga också. V/H har ledning med 1-0 efter första perioden.

När den andra perioden är slut är ställningen 1-1.

I den tredje perioden blir det riktig fart i matchen. Två minuter har gått när Linus Näsström gör 2-1 till V/H. Fyra minuter senare står det plötsligt 3-2 till Arboga. När det är 2,22 kvar av perioden, gör Ronny Björlin 3-3, som står sig perioden ut.

Det har bara gått tio sekunder av förlängningen, när Marcus Eriksson gör 4-3.

Det blir två poäng och hoppet lever, för att V/H skall kunna komma på tredje plats.

Förutsättningarna för detta är att V/H vinner hemma mot Haninge och att Borlänge i sin hemmamatch samtidigt tar minst en poäng mot Enköping. Hoppet finns ännu för V/H.

HANINGE - BORLÄNGE 5 - 3 (0-0 1-1 4-2)
Haninge tar sin första trepoängare genom att vinna sin sista hemmamatch mot Borlänge med 5-3. Laget har nu skrapat samman sex poäng, men jag säger ännu en gång att det inte ger en rättvis bild av laget under deras nio matcherna i Allettan.

Haninge vill säkert avsluta serien på ett värdigt sätt, så Vita Hästen får nog räkna med en tuff sista match i sin hemmahall.

Inte för att det skall ha någon betydelse, men det känns lite oturligt att sista omgången blev på så sätt att lagen från serie C möter varandra och således också lagen i serie D.

Det vore ju konstigt om något lag skulle spela med tanken att det skulle ligga i deras intresse att matchen slutade på ett vist sätt för just deras serie.

Det är ganska långsökt, eller hur?

OMGÅNG 14 (SISTA) 27/2

  • Väsby – M/B
  • Valbo – Arboga
  • V/H – Haninge
  • Borlänge – Enköping

TABELLEN EFTER OMGÅNG 13

Väsby 26+19
Valbo 26+13
Enköping 23+13
Vita Hästen 22+ 5
Arboga 19
M/B 14
Borlänge 13
Haninge 6

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".