Playoff 1 till Allsvensk kval: Nacka - Lindlöven

Nacka vann fortsättningsserien grupp D. Detta leder till ett första Play Off, mot segraren i grupp C, som är Lindlöven, från Lindesberg.

Spelordningen är så att Nacka börjar hemma den 23/2. Match två i Lindesberg 25/2 och en eventuell tredje match spelas också i Lindesberg den 26/2.

Det spelar ingen roll om något av lagen vinner med fler mål i någon av de två första matcherna. Vinner Nacka en match och Lindlöven en match, blir det en tredje match

NACKA - LINDLÖVEN 5 – 3 (0-0 3-3 2-0)
I första perioden blir det inga mål. Det som händer är fem utvisningar, varav Nacka får 3 x 2 minuter och Lindlöven 2 x 2 minuter.

I andra perioden blir det hela sex mål i följande ordning:
0-1 som kvitteras av Jonas Westerlund. Nacka tar ledning med 2-1 genom Patrik Hageman. 2-2 och 2-3 kommer på 1 minut och 18 sekunder när Nacka först får spela 3 mot 5 och därefter 4 mot 5. Det viktiga 3-3 målet innan perioden är slut görs av Carl Olsson.

I tredje perioden har båda lagen flera möjligheter att avgöra, men avgörandet kommer när Lindlöven får en utvisning när det är fyra minuter kvar av perioden.

Det har bara gått 15 sekunder av utvisningen när Marcus Milemark gör 4-3. I tom bur fastställer Mikael Björnberg slutresultatet 5-3.

Assisterande tränaren Stefan Gustavsson tycker att det var en riktigt bra match. Han är glad för att Nacka kunde vinna till slut. Det är ju så små marginaler i ishockey.

Lindlöven är ett bra lag, men på måndag har de pressen på sig att de måste vinna om de skall få tillstånd en tredje match och dra nytta av att få spela den i sin hemmaarena.

Stefan och tränarkompisen Toste Hedlund är stolta över sitt gäng. Alla fortsatta framgångar är nu bara grädde på moset.

Följ den spännande fortsättningen!
Skulle Nacka vinna, får de i Play Off 2 möta det lag som kommer på tredje plats i Allettan Mellan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".