Kvalserien till Allsvenskan: Omgång 7

Fredagen den 4 april inleddes slutspurten av kvalserien. På sex dagar spelar Troja/Ljungby fyra matcher. Huddinge och Väsby spelar tre matcher. Mariestad och Asplöven har bara två kvar att spela under denna slutspurt. Torsdagen den 10 april är kvalserien färdigspelad

4/4 HUDDINGE – TROJA/LJUNGBY 4 – 2 (0-0 3-1 1-1)Huddinge vet att det finns ett litet hopp om att kunna ta sig tillbaka till Allsvenskan igen. I onsdags satte laget allt på ett kort, när de i lägget 1-1 och 90 sekunder kvar mot Mariestad tar ut sin målvakt i hopp om att göra ett mål och få tre poäng i stället för bara en eller i bästa fall två.

Det blev ingen poäng alls, och nu är det bara seger som gäller mot Troja/Ljungby som ännu inte förlorat någon match i kvalserien

I första perioden blir det inga mål. I den andra blir det fyra mål, varav Huddinge lyckas göra tre.

Skall det äntligen lossna för Huddinge vad det gäller målskyttet?

Det blev ett mål till men det gjordes i tom bur när T/L jagar kvittering efter att ha gjort 3-2 när mindre än två minuter är kvar av matchen.

Nu finns det fortfarande hopp om spel i Allsvenskan kommande säsong. Då måste först Väsby på söndag vinna sin bortamatch mor T/L och Huddinge sin bortamatch mot Asplöven.

6/4 TROJA/LJUNGBY - VÄSBY 3 - 2 (0-0 2-0 1-2)
Väsby förlorade det första mötet lagen emellan med 2-5. Nu gällde det att få revansch för att skaffa sig ett bra utgångsläge inför de två avslutande matcherna

En förlust innebär inte att lagets möjligheter att ta sig till allsvenskan är borta, men den innebär att Huddinge definitivt måste spela i division 1 nästa säsong.

I första perioden blir det inga mål men dess då fler utvisningar. T/L får 4 stycken medan Väsby får sex stycken varav de sista två sekunder innan periodvilan.

Det har bara gått 34 sekunder när T/L gör 1-0. 13 minuter senare kommer 2-0 målet. Det är lagets veteran Daniel Håkansson som gör båda målen.

3-0 kommer i mitten av tredje perioden. Väsby ger sig inte utan jagar en kvittering och 3-1 gör Stefan Eriksson i spel fem mot fyra. Väsby tar ut sin målvakt när det är 149 sekunder kvar av perioden. 25 sekunder senare gör Vilhelm Åman-Stigart 3-2. Närmare än så kommer man inte.

Nu måste allt gå Väsbys väg för att ta sig till Allsvenskan. Först måste laget vinna borta mot Mariestad. Skulle Asplöven hemman vinna mot Troja/Ljungby blir det extra spännande i sista omgången.

6/4 ASPLÖVEN – HUDDINGE 3 – 3 sd (1-2 1-0 1-1 0-0)Denna match började först klockan 19.00. Det betydde att Huddinge visste att Väsbys förlust mot Troja/Ljungby innebar att nu var allt hopp ute vad det gällde spel i Allsvenskan även nästa säsong.

Laget hade åkt över 100 mil för att spela en match som bara gällde äran. På resan upp kunde laget sitta och leka med olika resultat som skulle göra att laget fick stanna i Allsvenskan, men nu var leken slut.

Huddinge är ju van den här situationen, på så sätt att det varit många långa resor för laget redan i Allsvenskan, men då gällde det säkert något för motståndaren.

Nu möttes två lag som redan nu är klara för spel i division 1 nästa säsong.

Huddinge tar ledningen med 2-0 i första perioden. I början av andra perioden kvitterar Asplöven. Direkt i tredje perioden tar Huddinge ledningen igen, men när det är knappt en minut är kvar av perioden kommer åter en kvittering till 3-3.

Det blir fem minuter extra och under den perioden blir det inga fler mål så lagen får en poäng var.

På torsdag möter Huddinge Väsby på bortaplan och där skulle det teoretiskt bli så att det blir Huddinge som kommer att avgöra om Väsby tar sig till Allsvenskan.

Jag hoppas att matchen kommer att gälla något och att kvalserien får en spännande avslutning.

ÅTERSTÅENDE MATCHER

8/4

  • MARIESTAD – VÄSBY
  • ASPLÖVEN – TROJA/LJUNGBY

10/4

  • VÄSBY – HUDDINGE
  • TROJA/LJUNGBY - MARIESTAD

TABELLEN (HALTANDE)

TROJA/LJUNGBY13
MARIESTAD13
VÄSBY8
HUDDINGE7
ASPLÖVEN4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".