Kvalserien till Allsvenskan: Omgång 8

Tisdagen den 8/4 spelas näst sista omgången av kvalserien till Allsvenskan. Om Mariestad vinner mot Väsby är både Mariestad och Troja/Ljungby klara för spela i näst högsta divisionen nästa säsong. Väsby har ett svårt läge, då laget måste vinna först mot Mariestad och sedan mot Huddinge för att kunna ta sig ett steg upp. Vill det sig illa kanske inte det är tillräckligt.

MARIESTAD – VÄSBY 4 – 3 (2-1 1-1 1-0)
Mariestad får en drömstart då laget tar ledning med 2-0 redan efter 3.22. Fredrik Johansson gör båda målen i spel fem mot fyra. Trist att Väsby får två utvisningar så tidigt i matchen.

Erik Örnberg reducerar 37 sekunder senare till 2-1 ett mycket viktigt mål för att Väsby skall komma med i matchen igen. Några fler mål blev det inte i denna period.

Det har bara gått tre minuter av andra perioden, när Mariestad ökar till 3-1 genom Pär Edblom. Tio minuter senare ger Mille Wallander åter Väsby hopp genom att reducera till 3-2. Detta resultat står sig perioden ut.

Nu har Väsby 20 minuter på sig att göra minst två mål och samtidigt se till att Mariestad inte får göra något ytterligare mål.

Väsby pressar på bra i början av tredje perioden, men så får Mariestad en möjlighet när det gått drygt åtta minuter och ökar till 4-2.

Väsby måste nu göra tre mål på elva minuter. Det ser hopplöst ut. Men Väsby trummar på, men det vill sig inte i avsluten. 4-3 gör Farzad Khojasteh men då är det bara tre minuter kvar av sista perioden.

Väsby tar ut sin målvakt för att få till 4-4 till så snabbt som möjligt. Men det blir inga fler mål.

Mariestad är nu i Allsvenskan. Väsby misslyckas även denna gång att ta steget upp.

Den sista matchen hemma mot Huddinge, som kunde ha gällt så mycket, förvandlas till en vänskapsmatch mellan två lag som skall tampas nästa säsong i division 1.

ASPLÖVEN - TROJA/LJUNGBY 1 – 1 sd (0-0 1-1 0-0 0-0)Om man tittar i tabellen får man lätt intrycket att Asplöven skulle vara det svagaste laget. Så är inte fallet, utan laget har hela serien gjort bra matcher och bjudit bra motstånd.

Så blir det även i denna match. Det blir inga mål i första perioden, men i den andra perioden tar Asplöven ledningen med 1-0 när det gått tre minuter. Kvittering till 1-1 kommer när dryga minuten är kvar av perioden.

För T/L räcker det med en poäng för att laget skall vara klar för Allsvenskan. Laget är således 20 minuter från detta hägrande mål.

T/L vet ju också att Väsby ligger under i Mariestad, så laget kan ta det ganska lugnt.

Det blir inga fler mål under ordinarie tid och det blir fem minuter extra, där det inte heller blir några mål. Lagen får en poäng var.

Troja/Ljungby är också i Allsvenskan och lagets avslutande match mot Mariestad blir spel om vem som skall vinna kvalserien totalt

KVAR ATT SPELA

10/4

  • VÄSBY – HUDDINGE
  • TROJA/LJUNGBY - MARIESTAD

TABELLEN

MARIESTAD16
TROJA/LJUNGBY14
VÄSBY8
HUDDINGE7
ASPLÖVEN5

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".