Krönika: Lennart Hanson summerar Hansons Hörna på webben säsong 2

Efter ett uppehåll på ett år återkom Hansons Hörna som en webbsida på Radio Stockholm hemsida i oktober 2006. Den sökte sig trevande fram, men hittade snart en form som bestod av små korta sammanfattningar av varje omgång i division 1 D.

En annan viktig del på webbsidan var att det varje vecka fanns en ljudkrönika där spelare och ledare blev intervjuade.

Med jämna mellanrum kom det en krönika som på olika sätt försökte spegla stockholmshockeyn.

För att förgylla sidan skrev jag då och då små skrönor från alla mina tidigare år med Hansons Hörna.

I förra årets sammanfattning var jag nöjd med det mesta utom att det allt för ofta tog lång tid mellan det att jag lämnat text till det att den återfanns på webbsidan.

Det viktigaste som hänt denna säsong är därför att Radio Stockholm fick en webbredaktör. Hon heter Helena Sahlén och kan ta åt sig 50% av framgången som sidan haft detta år.

Den struktur som sidan fått av henne gör att jag känner mig mycket stolt över sidan och blir lika lycklig varje gång Helena berättar om besöksiffrorna som både före och efter nyår var mycket höga för en så udda sida som Hansons Hörna är med bevakning av enbart en serie med nio lag från Stockholm.

Själv har jag marknadsfört sidan genom att be de nio lagen göra en länk till sidan. När nya lag kom in i bilden i allettan och kvalserien till division 1 och till allsvenskan blev det länkar från ännu fler lag. Det är 21 lag som jag på olika sätt bevakat under denna säsong.

När det är dags att summera säsongen så har jag bett min chef på sporten Lasse Persson hjälpa mig att i en ljudkrönika minnas en säsong som pågått för min del i hela 32 veckor.

Det är min förhoppning att jag skall orka ytterligare en säsong och högt på min önskelista står naturligtvis Helena Sahlén och Lasse Persson som är helt fantastiska personer att samarbeta med.

Lennart Hanson
hanson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista