21/9 startar säsongen 08/09 för division 1-ishockeyn

När förra säsongen var slut gällde att Huddinge flyttades ner från Allsvenskan till division 1 och att Järfälla flyttades ner till division 2.

Ganska omgående blev Järfälla erbjuden en plats i division 1 C.

När första serieförslaget kom var Huddinge placerad i division 1 D, men bara några veckor senare blev det en rockad med Nyköping som blev tvångsnedflyttade.

Detta betydde att division 1 D innehåller de åtta Stockholmslagen Botkyrka, Haninge, M/B, Nacka, Skå, Trångsund, Wings, Väsby och från Sörmland Nyköping och från Gotland Visby/Roma.

För att hålla en liten tradition vid liv kommer jag i den första ljudkrönikan att be Krille från Väsby tippa utgången av serien fram till jul.

Jag kommer naturligtvis att låta er som besöker ”Hansons Hörna” tippa utgången med ishockeybiljetter i pris. Detta finner du under rubriken Hanson frågar.

En nyhet som jag hoppas skall kunna genomföras, är att ni denna säsong direkt kan kommentera de sammanfattningar som jag gör efter varje omgång och de krönikor som brukar komma med jämna mellanrum. Här är ännu inte säkerhetsfrågan helt löst.

Matcherna i premiäromgången söndagen den 21/9 är: 

Serie D
Mälarhöjden/B  -  Nyköping
Väsby – Visby
Skå – Haninge
Wings – Trångsund
Botkyrka – Nacka

Serie C
Enköping- Järfälla

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista