Omgång 6 i serie D och C

I söndags inleddes en av de tuffa veckor, som division 1 har för att hinna med 27 omgångar fram till jul. Det blir fyra matcher på åtta dagar, rena NHL-tempot. Nyköping och Väsby är i topp, men Botkyrka, M/B, Wings och Visby/Roma hänger också med bra i tabellen efter sex omgångar.

SERIE D

MÄLARHÖJDEN/B - BOTKYRKA     1 – 4  (0-0, 1-1, 0-3)

Det blir en mycket jämn match mellan de båda lagen. Första perioden är mållös och i den andra perioden gör lagen ett mål var. 

I den tredje perioden står matchen och väger tills det är knappt sju minuter kvar. Då kommer Botkyrka med en mycket lyckad slutspurt. Det blir tre snabba mål gjorda av en och samme man, nämligen Jimmie Kreuzahlar som sätter pucken i mål tre gånger i rad. Det är en förnämlig prestation, som är extra bra, på så sätt, att det vid samtliga tillfällen var fullt manskap på isen.

Redan på fredag är det dags igen för matcher. MB tar emot Väsby och Botkyrka åker ut till Arlanda och möter Wings.

VISBY/ROMA – WINGS               3 – 2  (1-1, 1-0, 1-1)

Visby/Roma fortsätter att klättra i tabellen och bevisar än en gång, hur svårslagna laget är i sin hemmahall.

Det blir en ganska jämn match, där Wings i tredje perioden jagar en kvittering de sista åtta minuterna av perioden. Patrik Gustafsson gör 3-2, men lyckas inte få till någon kvittering. Wings får inte heller något bra tillfälle att ta ut målvakten eller utnyttja att V/R får en utvisning när 45 sekunder återstår av perioden.

Wisby/Roma möter Haninge och Wings tar emot Botkyrka på fredag.

NACKA – SKÅ                           6 – 2  (3-0, 3-1, 0-1)

Varken Nacka eller Skå har varit så framgångsrika i de fem första omgångarna. Skå vann sin första match men sedan har det blivit fyra raka förluster. Nacka har bara fått ihop två poäng och är utan en seger.

Det måste därför ha känts skönt för de 53 trogna besökarna som kom till ishallen när Nacka får sin första vinst och lämnar över sista platsen till Skå.

Patrik Hageman i Nacka blev tvåmålsskytt. Skå får trösta sin med att de vinner sista perioden och att Martin Fjällby får göra 6-2 målet.

På fredag har Skå möjlighet till sin andra seger, när laget tar emot Trångsund. Nacka får försöka dra nytt av sin hemmahall i mötet mot Nyköping. 

VÄSBY - HANINGE                        4 – 3  (0-2, 3-1, 1-0)

Det som har kännetecknat Väsby denna säsong, är att laget startar sina matcher mycket svagt. Det blir underläge ganska snabbt, men laget har en förmåga att ta sig samman och till slut vinna matchen eller ta två poäng.

Det stod 2-0 till Haninge efter den första perioden. Väsby vänder till ledning 3-2 men släpper in Haninge i matchen igen när Toni Kettunen gör 3-3 när 43 sekunder är kvar av andra perioden. Väsby hade då en spelare utvisad.

Haninge drog på sig fler utvisningar i tredje perioden och när femte kommer när det är mindre än fem minuter kvar går det bara sex sekunder så gör Fredrik Berg 4-3 som blir Väsbys segermål.

På fredag åker Väsby till Mälarhöjden och Haninge tar båten till Gotland och Visby/Roma.

NYKÖPING - TRÅNGSUND               5 – 1  (0-0, 4-1, 1-0)

Trångsund gör en bra match nere i Nyköping. Laget spelar 0-0 i första perioden och lyckas också ta ledningen när fem minuter har gått av andra perioden då Dennis Schirmer gör kvällens första mål.

Nyköping kvitterar till 1-1 och när period två är slut står det 4-1 till Nyköping som blir till 5-1 när matchen är slut.

Trångsund får försöka ta poäng borta mot Skå på fredag och Nyköping får åka till Nacka.

TABELL EFTER FEM OMGÅNGAR:

NYKÖPING       16
VÄSBY             14
BOTKYRKA       12
M/B                 11
WINGS            10
VISBY/ROMA     9                               
HANINGE           5
TRÅNGSUND      5
NACKA              5
SKÅ                  3

OMGÅNG 7 DEN 10/10:
WINGS - BOTKYRKA
MÄLARHÖJDEN/B – VÄSBY
NACKA – NYKÖPING
VISBY/ROMA  – HANINGE
SKÅ - TRÅNGSUND

SERIE C

LINDEN -JÄRFÄLLA                      4 – 1  (0-0, 2-0, 2-0)

Järfälla fick sin första seger när man i hemmahallen i söndags slog Bålsta. Linden från Eskilstuna blev dock för svår. Laget hänger med bra i två perioder.

Det stod 0-0 efter första perioden och 2-1 till Linden efter den andra. JHC gör inga fler mål och Linden vinner med klara 4-1.

På fredag får JHC en ny möjlighet att ta poäng när laget åker upp till Hedemora.

OMGÅNG 7 DEN 10/10:
HEDEMORA - JÄRFÄLLA  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista