Omgång 7 och 8 i serie D och C

Vid de tillfällen då lagen spelar både fredag och söndag, väljer jag att bara redovisa resultaten och mera övergripande se hur det gått för lagen så här långt.

Av de tio matcherna var det tre lag som lyckades ta full pott. Det var på den övre halvan av tabellen Nynäshamn och Väsby och på den nedre halvan Trångsund.

På onsdag har serien kommit så långt att alla lagen mött varandra en gång.

SERIE D

OMGÅNG 7

WINGS - BOTKYRKA              0 – 1  (0-0, 0-1, 0-0)

SKÅ – TRÅNGSUND               2 – 5  (1-2, 1-1, 0-2)

VISBY/ROMA – HANINGE      3 – 4 
                                             (0-1, 0-0, 3-2, 0-0, 0-1)

MÄLARHÖJDEN/B – VÄSBY   1 – 4  (0-2, 1-1, 0-1)

NACKA – NYNÄSHAMN          1 – 4  (1-1, 0-1, 0-2)

OMGÅNG 8

BOTKYRKA – VISBY/ROMA     5 – 6  (3-4, 2-2, 0-0)

WINGS – SKÅ                         10 – 2  (2-0, 2-1, 6-1)

VÄSBY – NACKA                     4 – 2  (0-2, 1-0, 3-0)

HANINGE – NYKÖPING           1 – 7  (0-2, 1-1, 0-4)

TRÅNGSUND – M/B                8 – 1  (4-1, 2-0, 2-0)

***

1:AN NYKÖPING            22 POÄNG

Laget är storfavorit till att bli vinnare av grundserien. Laget har tappat två poäng. Det gjorde man lite överraskande i hemmamatchen mot Wings.

Jag har sett laget i en match, där jag blev både imponerad och besviken. När laget kör för fullt är de svårstoppade, men när laget ”somnar in” är laget sårbart.  +35 i målskillnad talar dock sitt tydliga språk.

2:AN VÄSBY                    20 POÄNG

Jag tycker inte laget är lika bra som de två tidigare säsongerna. Laget är dock tillräckligt bra för att gå till Allettan efter jul. Spelarna i laget har varit duktiga på att ta sig samman vid flera tillfällen när laget legat under och vänt underläge till en knapp seger som ändå givit tre eller två poäng.

På onsdag är det en första liten seriefinal när Väsby möter Nyköping på bortaplan. Skall Väsby kunna bli lag nummer två som stör Nyköping i deras hemmahall? Wings reste hem med två poäng. Blir det tre, två, en eller noll poäng för Väsby? Vid seger går laget upp på första plats.

3:AN BOTKYRKA          15 POÄNG

Just nu känns det som om Botkyrka också blir ett av lagen som tar sig till Allettan. Laget har några spelare som ger laget en extra trygghet med både spelskicklighet och erfarenhet.

I den match som jag såg Botkyrka blev jag mycket imponerad av Joakim Sjödell-Wiklander och Jonas Höög, två riktigt viktiga spelare för laget.

4:AN WINGS                   13 POÄNG

Vings ser ut att gå mot en mycket bra säsong. Förra säsongen halkade laget efter i början av serien. Laget var tvunget att kvala sig tillbaka till division 1.

I år ser det ut som om laget mycket väl kan ta sig till Allettan och då är laget på den säkra sidan redan vid jul. Det som har imponerat mest så här långt är att laget lyckades ta två poäng i bortamötet mot Nynäshamn.

Jag har inte sett laget ännu i år. Skall kolla in M/B och Wings i omgång 9.

5:AN VISBY/ROMA         13 POÄNG

Det var med nöd och näppe att laget i årets kval tog sig till division 1. Nu vill laget visa att det hör hemma där.

Jag tror att V/R också siktar mot en plats i Allettan efter jul. Laget har skaffat sig fler poäng än de vågat hoppas på när alla på Gotland gått och väntat på att deras poängplockare Tyler Shybunka och Micke Oueller skulle anlända från Kanada.

Om Tyler och Micke lyckas lika bra denna säsong blir det Allettan. Publikstöd finns det verkligen. På fyra matcher är publiksnittet i Visby Ishall 630 personer.

6:AN TRÅNGSUND           11 POÄNG

Trångsund hade en otrolig start förra året men fick ändå kämpa för att undvika att kvala sig kvar i serien. I år har starten varit mera normal och 11 poäng gör att laget nu har en placering i mitten av serien.

Laget kanske är på gång ordentligt igen.  De två senaste matcherna har givit full pott och en målskillnad på 13-3.

7:AN MÄLARHÖJDEN/B     11 POÄNG

M/B har lika många poäng som Trångsund men har just nu en negativ trend. I de tre senaste matcherna har det blivit förlust och laget har bara gjort tre mål men släppt in hela 16.

Det vänder ju snabbt i ishockey och jag tror inte vi skall räkna bort laget ännu vad det gäller möjligheter att ta sig till Allettan.

8:AN HANINGE                    7 POÄNG

Förra säsongen gick Haninge lite överraskande till Allettan. I år har laget inte kommit igång utan börjar halka efter lite för mycket för att kunna vara med och slåss om de två platser som blir ”över” när Nyköping och Väsby lagt beslag på de två första.

Förra säsongen hade laget dubbelt så många poäng efter åtta omgångar.

9:AN NACKA                         5 POÄNG

Även förra säsongen var Nacka mycket trögstartade. Laget hade då efter åtta omgångar sex poäng.

Laget kom dock igång mer och mer och deras avslutning var ju helt fantastisk.

Skall laget kunna upprepa detta i år igen? Känns tveksamt men osvuret är bäst.

10:AN SKÅ                            3 POÄNG

Skå inledde serien med en vinst, men sedan har det blivit sju förluster i rad och nu senast med hela 10-2 i matchen mot Wings.

Jag är lite förvånad då det lag jag såg spela mot serieledarna Nyköping hade ett härligt gå. Det är tungt att halka efter, det fick Wings vara med om förra säsongen.

OMGÅNG 9 DEN 15/10:
SKÅ - BOTKYRKA
MÄLARHÖJDEN/B – WINGS
NYKÖPING - VÄSBY
NACKA - HANINGE
VISBY/ROMA - TRÅNGSUND


SERIE C

OMGÅNG 7

HEDEMORA - JÄRFÄLLA    4 – 5    (1-2, 1-2, 2-0, 0-1)

OMGÅNG 8

JÄRFÄLLA – VALBO           8 – 3   (2-1, 2-2, 4-0)

***

8:AN JÄRFÄLLA             8 POÄNG

I början av serien hade JHC det tungt och jag trodde att laget skulle få det mycket svårt i serie C. Nu ser det ut att ha vänt och de två senaste omgångarna har givit laget fem poäng.

Det som imponerar mycket och som också skapar förväntningar är 8-3 mot Valbo som tidigare bara hade en förlust på sju omgångar och målskillnad 23-6 på de tre senaste omgångarna.

Det var 204 personer i Järfälla ishall. Var det över 100 personer från Valbo eller har folket i Järfälla upptäckt att det har ett ganska bra hockeylag som de kan gå och heja fram?

OMGÅNG 9 DEN 15/10:
ARBOGA - JÄRFÄLLA 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista