Omgång 10 i serie D och C

Serierna har redan kommit så långt att alla lag mött varandra en gång.  Nu startar del två av tre möten. Här uppstår uppläggets orättvisa, då det för vissa lag blir två bortamatcher och en hemmamatch.

Väsby fick därför fördelen av att möta Visby/Roma hemma igen, medan övriga lag fick möta sina motståndare från omgång 1 på omvänd arena.

Eftersom Viby/Roma är kända för att vara mycket svårslagna i sin hemmahall, gav det ju Väsby en extra fördel.

Skulle serieledarna Väsby dra nytta av den fördelen och än en gång vinna mot uppåtgående Visby/Roma? Skulle Järfälla i serie C få revansch mot Enköping?

SERIE D

VÄSBY – VISBY/ROMA            4 – 3  (0-2, 3-1, 0-0, 1-0)

I det första mötet vann Väsby med 4-3. Då fick Väsby ett underläge med 2-0 som laget hämtade in och gick till en 3-2 ledning. V/R kvitterade till 3-3 och därefter stod matchen och vägde. Exakt samma start fick den här matchen så inför den tredje perioden stod det 3-3.

I denna match måste det till en förlängning, innan matchen avgjordes. Det behövdes bara två minuter innan Väsbys Michael Östling avgjorde matchen genom att göra 4-3.

Väsby får två poäng och V/R åker hem med en poäng.

NACKA - BOTKYRKA          4 - 5  (2-0, 2-2, 0-2, 0-0, 0-1)

Nacka förlorade det första mötet i Tumba Ishus med knappa 3-4. Nacka har börjat ta poäng de senaste matcherna och är ju extra bra i sin hemmahall. Skulle det räcka?

I denna match skaffar sig Nacka en ledning med 4-1 som Botkyrka lyckas hämta in, så att matchen går till förlängning, som slutar mållös.

Den straffläggning som måste till, vinner Botkyrka genom att Jonas Höög är den ende som lyckas göra mål på sin straff av de fem straffar som man hinner lägga.

TRÅNGSUND – WINGS               0 – 3  (0-1, 0-0, 0-2)

I det första mötet mellan dessa båda lag blev det förlängning, som Wings vann och fick två poäng medan Trångsund fick nöja sig med en poäng.

I returmötet visar Wings, att det verkar vara ett lag, som i år vill ta sig till Allettan. Det står länge endast 1-0, men när Trångsund tar ut sin målvakt när det återstår 1.40 av period tre för att få till stånd en kvittering, kommer det två snabba mål som ger Wings en 3-0 vinst.

Wings fortsätter att ta poäng och hänger med de fem lag som just nu jagar de fyra platser som finns till Allettan.

HANINGE – SKÅ                    8 – 3     (3-1, 1-0, 4-2)

Skå startade serien med att besegra Haninge med 5-3 i sin hemmahall. Därefter har det bara blivit en poäng till på åtta matcher.

I returmötet blir det hela elva mål där Haninge står för åtta och Skå endast tre.

I Haninge gör Kristoffer Asplund tre mål och Robin Jernström två mål.

Haninges tre poäng gör att Skå ser ut att ensam bli kvar på sista platsen ett tag till.

NYKÖPING – MÄLARHÖJDEN/B      8 – 0  (1-0, 5-0, 2-0)

Nyköping startade serien med att vinna premiärmatchen mot M/B med hela 8-1. Efter att jag sett M/B i matchen mot Wings var min förhoppning att det inte skulle bli så höga siffror igen.

I första perioden hänger M/B med bra och Nyköping lyckas bara göra ett mål. I andra perioden kommer Nyköping igång med sitt skytte och det blir 5-0 och en ledning med 6-0 inför den avslutande perioden.

Nyköping gör två mål till och vinner med 8-0. Nyköping har således på sina två matcher besegrat M/B med hela 16-1. I mesta laget, tycker jag.

Då Väsby tappade en poäng gick Nyköping åter upp på första plats på samma poäng men med bättre målskillnad.

M/B får ta nya tag, när man möter Nacka hemma i M/B hallen på onsdag.

TABELL EFTER 10 OMGÅNGAR:
NYKÖPING          25
VÄSBY                25
WINGS               19
BOTKYRKA         19
VISBY/ROMA      17                                
TRÅNGSUND       11
M/B                    11
HANINGE            10
NACKA                 9    
SKÅ                     4

OMGÅNG 10 DEN 22/10:
SKÅ – VÄSBY
BOTKYRKA – TRÅNGSUND
WINGS – HANINGE
MÄLARHÖJDEN/B – NACKA
VISBY/ROMA – NYKÖPING (24/10)

SERIE C

JÄRFÄLLA - ENKÖPING                 3 -2  (1-1, 0-0, 2-1)

Det första mötet vinner Enköping klart med 5-2. JHC har därefter kommit igång ordentligt och gjort bra matcher i sin hemmahall. Returmötet blir därför en mycket jämnare match, där det blir Enköping som får jaga hela matchen.

JHC tar ledningen med 1-0 genom Daniel Sahlman när det gått fem minuter. Enköping kvitterar innan perioden är slut. Period två slutar mållös.

Ebou Stelin Saine ger JHC ledning med 2-1 fem minuter in på den tredje perioden. Fyra minuter senare kvitterar Enköping igen.

När det är sju minuter kvar av tredje perioden gör Toni Alasaarela 3-2 och JHC leder matchen för tredje gången. När det är en minut kvar tar Enköping ut sin målvakt för att försöka få till stånd en tredje kvittering Den här gången lyckas laget inte utan JHC vinner och inkasserar tre nya poäng som gör att laget så här långt skrapat samman elva poäng och har endast en poäng upp till sjuan Arboga.

Glädjande var också att det var en godkänd publiksiffra på 185 åskådare.

OMGÅNG 10 DEN 22/10:
BORLÄNGE - JÄRFÄLLA 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista