"Godkänt första försök med chatten"

Den 23/10 skrev sett nytt blad i Hansons Hörnas historia. Det var dags för en halvtimme chatt.

Min nya webb-redaktör Marie Nilsson hade placerat mig vid en dator för att svara på frågor som skulle komma via henne som moderator. Hon hade noga instruerat mig om att jag med jämna mellanrum skulle trycka på INKOMMANDE FRÅGOR. Jag fick läsa igenom frågorna, men inte besvara någon före klockan 15.00.

Jag började trycka på inkommande med jämna mellanrum från 14.45. Det fanns inget. Tryckte jag rätt? Klockan 15.00 kom Marie in och meddelade att det inte hade kommit någon fråga ännu, men att Lasse Persson skulle puffa för chatten i Sportsnack 15.05.

Då smäller det till ordentligt. Sveriges Radios stora dator brakar samman. Marie är förtvivlad.

Hon lyckas dock rädda några av alla inkommande frågorna och plötsligt har jag två frågor framför mig.

Den första frågan kom från Mia om Ånge. Laget ligger i en av Norrlands två grupper. Jag hade för mig att det gått ganska dåligt så här långt. Ville inte såra henne, så jag svarade att jag inte vet så mycket innan det blir dags för Allettan.

Fråga två kom från Affe. Han ville veta om jag kände till något löfte i stockholmslagen. Jag lovade att kolla upp detta och kanske återkomma i en kommande krönika.

Så var det tomt igen på frågor. Varför hade jag svarat så kort? Varför hade jag haft så bråttom? Varför läste jag inte igenom mitt svar ordentligt? Det verkade som om jag hade haft mycket mer tid än jag var medveten om.

Sportchefen Lasse Persson kommer ut från Sportsnack och frågar hur det går. Jag svar att jag tydligen är så utförlig i mina rapporter, att det inte finns något att fråga om. Han skrattar och går in i studion igen.

Nu är det en fråga på gång igen. Det är Tomas som vill veta om jag tror Visby/Roma klarar sig kvar. Jag svarar att jag till och med tror att laget går till Allettan.

Det kommer ytterligare några frågor som jag svarar alldeles för snabbt på igen.

Det blev kanske lite färre frågor än jag hoppats på, men jag kände mig ändå nöjd. Marie tyckte det var ett godkänt första försök och började redan planera för ett nytt försök.

Jag kom plötsligt på en reklamfilm där tränaren fick frågan om hur laget skulle spela om det andra laget tog ut sin målvakt redan när matchen började. Tänk om jag hade fått den frågan.

Vad hade jag svarat då?    

Lennart Hanson                     

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista