Allettan Mellan: Omgång 3

Omgång 3 är nu komplett

Serien kommer nu att med jämna mellanrum ha splittrade omgångar. Jag försöker fortlöpande att redovisa matcherna. Denna omgång är uppdelad på två matcher på onsdag och två matcher på fredag. 

Nyköping och Wings har inlett med två förluster. Wings besegrade Nyköping i deras hemmahall i det första mötet i grundserien. Oddsen för att de skall göra det igen tror jag är ganska låga.

Arboga möter Väsby som inlett med två förluster. Arboga har en vinst och en förlust. Det bör bli en jämn match och kanske kommer seriens första förlängning i detta möte.

VISBY/ROMA – VALBO              4 – 3  (1-2, 3-0, 0-1)

Vilken inledning det blev i Visby Ishall. Där gällde det att vara på plats i tid, för redan efter 46 sekunder tar V/R ledningen med 1-0 genom Mats Einarsson och 101 sekunder senare kvitterar Valbo till 1-1 genom Thomas Svärdström. Därefter dröjer det ända till 14.12 då Jimmy Lindström ger Valbo ledningen med 2-1. Valbos båda mål har kommit när V/R har haft en spelare utvisad.

I mitten av andra periodens mitt händer det mycket på två minuter och 21 sekunder. 2-2 genom Johan Eriksson, 3-2 genom Teemu Kolehmainen och 4-2 Tommy Dehlin och 1 359 personer vågar knappt tror att det är samt. Skall detta resultat kunna hålla? Det ser ut som om kanadensaren Mike Ouellets plötsliga flytt till Tyskland bara sporrat laget.

I tredje perioden börjar Valbos jakt för att komma i fatt. Reducering till 4-3 gör Fredrik Stefansson när det gått 48.33. När det är två och en halv minut kvar får Valbo ett jätteläge när V/R får en spelare utvisad. V/R lyckas håla undan och V/R är fortfarande obesegrade.

Vem kunde tro detta inför sista omgången i grundserien? Tänk vilka odds det skulle ha varit på detta. Det hade sprängt hela Svenska Spel som har sitt säte i Visby.

SURAHAMMAR – ENKÖPING   1 – 4    (1-0, 0-1, 0-3)

Det blir bara ett mål i den första perioden. Det här hemmalaget som tar ledningen genom Marcus Schelin.

I andra perioden blir det också bara ett mål. Nu är det Enköping som kvitterar till 1-1 genom Vilhelm Jo Linder. Detta sker när Enköping har en spelare i utvisningsbåset.

Enköping tar ledningen för första gången i matchen när Mattias Strandin gör 1-2 då det gått 51.34. Eddi Davidsson gör 1-3 när Surahammar har två spelare i utvisningsbåset och det är fyra minuter kvar av matchen. 1-4 fastställer Jonas Pontusson i tom bur.

Surahammar får sin första förlust och Enköping har nu också sex poäng.

NYKÖPING - WINGS                   6 – 1  (1-0, 3-1, 2-1)     

De nio poängen i grundserien fördelade sig så att Nyköping tog sju poäng och Wings två poäng. Hemmapubliken kommer att bli mycket besvikna om det i denna match skulle bli lagets tredje raka match utan poäng.

Nyköping gör det de måste och vinner övertygande med klara 6-1 och publiken kan andas ut.

På söndag är det upp till bevis igen för då åker Nyköping till Valbo. Wings får försöka ta sina första poäng när de får besök av Surahammar.

ARBOGA – VÄSBY                4 – 3  (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)  

Väsby har förlorat sina två inledande matcher men har också mött två lag som inlett med två raka vinster. Väsby målsättning måste ju vara att komma bland de tre bästa i tabellen och då kan det bli kännbart med en tredje förlust.

Det ser ut som om de första tre poängen skall komma i denna match. Väsby skaffar sig en ledning med 3-0 och de ser verkligen bra ut. 2-0 och 3-0 kommer på 15 sekunder och om laget inte hade låtit Arboga komma in i matchen 19 sekunder senare när de reducerar till 1-3 kanske matchen hade slutat annorlunda.

Nu hämtar Arboga i Väsbys försprång och kvitterar till 3-3. När endast sju sekunder återstår av förlängningen gör Jonas Höög, som efter nyår kommit till Arboga från Botkyrka, segermålet.

Detta är första gången denna säsong som Väsby misslyckas i en förlängning så det blir till att åka hem med endast en poäng. Nya friska tag gäller på söndag mot Visby/Roma.

TABELL EFTER 3 OMGÅNGAR:
VISBY/ROMA          9
VALBO                   6
SURAHAMMAR        6
ENKÖPING             6
ARBOGA                5
NYKÖPING             3
VÄSBY                   1
WINGS                  0

OMGÅNG 4 DEN 11/1:
VÄSBY – VISBY/ROMA
VALBO - NYKÖPING
WINGS - SURAHAMMAR
ENKÖPING - ARBOGA
SURAHAMMAR – ENKÖPING      (SPELAS FREDAG)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".