Vårserien: Omgång 1 serie 1D och 1C

Fortsättningsserien drar igång och lagen skall bara spela tio matcher och är klara redan den 18/2.

För de sex lagen gäller följande: Vinnaren i serie D får möta vinnaren i serie C. Vinnaren där möter trean i Allettan Mellan. Lagen med placering 2-4 har spelat färdig denna säsong. Lagen med placering 5-6 får försöka kvala sig kvar i serien.

Villkoren är således väldigt skiftande. Tre lag spelar i sju veckor till. Ett lag spelar ytterligare en vecka eller mer. Två lag fortsätter att spela ända in i april.

Omgång 1: Serie 1D Vår

MÄLARHÖJDEN/B - BOTKYRKA   4 – 5  (2-1, 1-3, 1-1)     

Botkyrka missade Allettan på mållinjen genom förlusten i sista matchen mot Skå. Laget får en bra start i denna serie med sina åtta pluspoäng. M/B, som förra året spelade i Allettan, startar serien med två pluspoäng

Lagen följs åt till 3-3 där M/B hela tiden är i ledning. Botkyrka gör ett ryck efter att ha kvitterat och går till ledning med 5-3. Detta visar sig räcka då M/B reducerar till 4-5 men lyckas inte få till en kvittering.

Botkyrka får en mycket bra start på fortsättningsseren.

NACKA - SKÅ                                8 – 2  (1-0, 4-0, 3-2) 

Nacka gjorde en bra spurt i grundserien och de gav dem sex pluspoäng att starta med. Nacka målsättning är säkert samma som förra året, att vinna serien och att få spela Play Off. 

Jag tror att Skå kommer att lyckas bättre nu än vad laget gjorde i grundserien, även om laget startat på noll poäng.

När Nacka vinner med hela 8-2 mot Skå ställer jag mig några frågor. Är Nacka på gång mot ett Play Off i år igen? Är laget så här bra? Är Skå åter i en svacka? Var detta något tillfälligt?

Efter ett par omgångar kanske frågorna rätas ut.

Dan Trybom och Marcus Milemark gör 2 mål var. Mellan 3-0 och 4-0 var det 26 sekunder. Patrik Johansson i Skå gör också två mål.

Nacka fortsätter att jaga Botkyrka. Det skiljer ju bara två poäng.

HANINGE - TRÅNGSUND   1 – 2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Haninge spelade förra året i Allettan. I år blir då säkert målsättning att försöka vinna denna serie för att få nosa lite på den serien igen. Med sig har laget fyra poäng.

Trångsund har en förmåga att trassla till det för sig. Laget undvek förra året att behöva kvala sig kvar genom ett mål mot Wings i sista matchens sista minut. Laget får i år starta med en enda pluspoäng.  

Det blev en jämn match, där lagen gör ett mål var i andra perioden. Sedan blir det inga fler mål varken på ordinarie tid eller under förlängningen. Matchen måste avgöras med hjälp av straffar. Trångsund vinner straffläggningen genom att Martin Ekström är den ende som lyckas göra mål på sin straff. Poängfördelning blir då Haninge en poäng och Trångsund två.         

Tabellen efter omgång 1: 
BOTKYRKA         11
NACKA                9
HANINGE             5
TRÅNGSUND        3
M/B                     2
SKÅ                    0

OMGÅNG 2 DEN 11/1:
TRÅNGSUND - NACKA
SKÅ - MÄLARHÖJDEN/B
BOTKYRKA - HANINGE

Omgång 1 Serie 1D Vår                             

JÄRFÄLLA - TIERP                      2 – 3  (2-0, 0-1, 0-2)

Järfälla tror jag är bättre än den sista plats som laget fick i grundserien. Det ser ju också ut som om grupp C är en bättre serie än grupp D. Laget vann en träningsmatch mot Skå för några dagar sedan med 6-1.

I första matchen möter laget Tierp som startar med två poäng mer, men en vinst kan faktiskt göra att laget klättrar två placeringar, om Hedemora, som startar på en poäng, förlorar sin match mot Borlänge. Första matchen kan vara direkt avgörande för fortsättningen.

JHC får en drömstart och tar ledningen redan i första minuten genom Mikael Andersson. Åtta minuter senare ökar Stefan Granström till 2-0 och det ser riktigt bra ut.

I andra perioden blir det bara ett mål och det gör Johan Agu i Tierp när halv perioden gått.

Samma Johan kvitterar när JHC får ett lag straff tre minuter in i sista perioden. Skall JHC åter tappa i sista delen av matchen? Så blir det, för när det är två minuter kvar avgör Simon Östlund genom att göra 3-2 och Tierp kan åka hem med tre poäng som gör att avståndet till JHC nu är fem poäng.

OMGÅNG 2 DEN 11/1:
LINDEN - JÄRFÄLLA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".