Omgång 5 i Allettan Mellan

Efter fyra omgångar finns det inget lag som har tagit full pott. Överst i tabellen återfinns tre lag som har tre segrar som inbringat nio poäng. Två av dessa lag möts i omgång fem. Det är Enköping, med tre raka segrar, som i hemmahallen tar emot Valbo. Lagen har, förutom att de har en förlust, också det gemensamt att de förlorat med uddamålet mot Visby/Roma i Visby Ishall.

Wings tar emot Väsby. Wings har vunnit alla de tre lokalderbyn som spelades i grundserien. Surahammar tar emot Nyköping som fått en trög start i Allettan.

Matchen mellan Visby/Roma spelas först på fredag.   

WINGS - VÄSBY                       3 – 4  (1-3, 0-0, 2-1)

Väsby har förlorat samtliga tre matcher mot Wings i grundserien. Väsby är ute efter revansch av två skäl. Det ena är att de tycker det är dags för en vinst. Det andra är ett måste för att inte komma efter i tabellen, om de skall komma bland de tre första, som leder till fortsatt spel.

Andreas Palmér gör två mål i första perioden som gör att Väsby leder med 3-1 inför andra perioden. Det blir inga mål i andra perioden.

Wings når reducering 2-3 och 3-4, men närmare kommer man inte, utan Väsby vinner och inkasserar tre viktiga poäng.

SURAHAMMAR - NYKÖPING       5 – 2  (1-0, 1-0, 3-2)

Nyköping lyckas inte alls i Allettan. Laget lyckas kämpa sig till 2-2 när det är drygt fem minuter kvar av tredje perioden. Kort därefter drar Nyköping på sig en dubbelutvisning och då gör Surahammar 3-2 som sedan blir till 4-2 när målvakten i Nyköping blir utvisad och 5-2 i tom bur.

Nyköping, som var så suveräna i grundserien, ser ut att misslyckas i sin satsning mot Allsvenskan.

VALBO - ENKÖPING                  3 – 2  (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Detta blir en mycket jämn och tät match, där Enköping vid två tillfällen kvitterar Valbos ledning. 2-2 gör Enköping när det är endast 40 sekunder kvar av tredje perioden.

I förlängningen har det bara gått 14 sekunder då Enköping får en spelare utvisad. Då behöver Valbo bara 22 sekunder på sig för att göra segermålet som ger laget två poäng, medan Enköping får nöja sig med en poäng.

VISBY/ROMA - ARBOGA   (spelas fredag 16/1)

HALTANDE TABELL  EFTER 5 OMGÅNGAR: 
VALBO                    11
ENKÖPING              10
SURAHAMMAR         10
VISBY/ROMA            9
VÄSBY                     7
ARBOGA                  5
NYKÖPING               3
WINGS                    2

OMGÅNG 6 DEN 18/1:
NYKÖPING – VISBY/ROMA
SURAHAMMAR - VALBO
ENKÖPING - VÄSBY
ARBOGA - WINGS

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".