Vårserien: Omgång 3 serie 1D och 1C

Redan efter två omgångar är det två lag som skaffat sig ett försprång. Det är Botkyrka, som låg under mot Haninge ända till det var 53 sekunder kvar av förra matchen, men lyckas ända bärga två poäng.

Nacka är bara en poäng bakom Botkyrka och ser ut att vara i en liknade form, som laget hade i förra årets fortsättningsserie. Avståndet mellan Nacka på andra plats och Haninge på tredje plats är hela sex poäng.

På de två platser, som leder till en kvalserie med lag från Alltvåan, ligger just nu Trångsund och Skå.

SERIE D VÅR

MÄLARHÖJDEN/B - NACKA       2 – 5  (0-2, 1-2, 1-1) 

Nackas fina form håller i sig och i och med att Trångsund vann mot Botkyrka går Nacka upp i serieledning. Det skall bli spännande att följa laget i fortsättningen. Hur länge skall laget kunna spela så här bra? I nästa match tar Nacka emot Haninge.

M/B får se till att börja ta poäng, så att de inte ställer till det på så sätt, att de måste kvala sig kvar.

TRÅNGSUND - BOTKYRKA        2 – 1  (0-0, 2-1, 0-0) 

Den här gången lyckades inte Botkyrka resa sig på samma sätt som i sin förra match. Trångsund lyckas försvara den 2-0 ledning de skaffade sig i mitten av andra perioden.

Botkyrka reducerade till 2-1 i slutet av perioden, men lyckas inte göra något mål i den tredje perioden. I och med förlusten blir Botkyrka passerade av Nacka i tabellen.

För Trångsund innebar dessa tre poäng att laget fick lite bättre läge för att slippa hamna i en kvalserie.

HANINGE - SKÅ             1 – 2  (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)   

Så kommer då de första poängen för Skå. Publiken fick se fyra mål. Dessa fördelade sig på följande sätt. Skå tar ledningen i första perioden genom Tommy Enroth. Haninge kvitterar i andra genom Magnus Andersson. Den tredje perioden blir mållös. Förlängningen blir också mållös. Skå har duktigare straffläggare och både Adam Carrol och Fredrik Lundin gör mål på sina straffar, medan Haninge missar sina båda straffar.

Skå får sina första två poäng, medan Haninge fick nöja sig med en poäng.

TABELLEN EFTER OMGÅNG 3:
NACKA                15
BOTKYRKA          13
HANINGE              7
TRÅNGSUND         6
M/B                      5
SKÅ                     2

OMGÅNG 4 DEN 18/1:
MÄLARHÖJDEN/B  -  TRÅNGSUND
SKÅ - BOTKYRKA
NACKA - HANINGE

SERIE C VÅR 

BORLÄNGE - JÄRFÄLLA          4 – 3  (2-2, 1-0, 1-1)

Efter matchen mot Linden berättade Kai Nurmi, tränare i JHC, att han tycker att det går troll i matcherna. Efter att ha följt matchen mot Borlänge är jag beredd att hålla med honom.

Laget tar ledning redan efter en minut men låter Borlänge kvittera en minut senare.

JHC kvitterar till 3-3 direkt i tredje perioden och då börjar en olidlig väntan, där man hoppas att detta resultat skall kunna stå sig perioden ut. Då kommer avslutningsspöket in på isen igen, som det brukar och Borlänge gör 4-3 när det är drygt sex minuter kvar.

JHC orkar inte resa sig igen. Kvällen blir ju inte roligare när beskedet kommer att Tierp vunnit mot Bålsta. De känns som om JHC kommer att spela hockey till början av april.

OMGÅNG 4 DEN 18/1:
JÄRFÄLLA - BÅLSTA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".