Allettan Mellan: Omgång 6

När omgången blev komplett på fredag kväll gick Visby/Roma åter upp i serieledning. Intresset är på topp i Visby med omnejd. Över 1 000 personer på läktaren en fredagskväll talar sitt tydliga språk. Stockholm skulle behöva få fram ett lag i division 1 som skapade motsvarande intresse.

I omgång 6 skall det bli spännande att se om Nyköping kan ta sig samman och vinna hemma mot Visby/Roma och om Väsby kan ta poäng mot Enköping.

När omgång 6 är färdigspelad återstår det bara en omgång till innan serien vänder. Det är ett rasande tempo i den här serien. Lägg också på minnet att omgång 7 är uppdelad på onsdag – fredag - lördag. Omgången redovisas fortlöpande.

NYKÖPING - VISBY/ROMA        4 – 6  (0-2, 0-1, 4-3)

V/R har förlorat samtliga tre möten i grundserien mot Nyköping. V/R vinner det fjärde mötet.

V/R förde matchen helt under de två första perioderna och hade ledning med klara 3-0.

I den tredje perioden kommer Nyköping tillbaka starkt. 1-3 kommer på en straff när det gått 26 sekunder. 2-3 och 3-3 kommer på två och halv minut och Nyköping har kvitterat. Skall Nyköping lyckas ta sin fjärde seger eller åtminstone ta någon poäng?

V/R ville annorlunda och bara 31 sekunder efter kvitteringen ger Mikael Adamsson sitt lag ledningen igen. Nu gäller det att inte släppa in Nyköping i matchen igen.

Nyköping tar ut sin målvakt och Mats Einarsson gör 3-5. Nu skall det väl inte kunna hända något mer. Det är ju mindre än två minuter kvar och Nyköping får en spelare utvisad. Jo, det skall bli ytterligare två mål. Nyköping gör 4-5 med en man mindre på isen. Jani Pollari gör sitt andra mål och fastställer slutresultatet till 4-6. Vilken avslutning det blev på matchen.

V/R behåller sin serieledning och Nyköping får nog tänka sig ett år till i division 1.

ENKÖPING - VÄSBY                 4 – 3  (1-1, 1-2, 2-0)

I en ljudkrönika i veckan tycker Väsbys tränare Dan Svahn att han fått ordning på sitt lag igen efter en trevande inledning. Han är medveten om att Enköping verkar vara i fin form men bedömer ändå sitt lags chanser som goda.

Väsby är i ledning vid tre tillfällen under matchen. Laget leder med 1-0, 2-1 och 3-2. Den sista ledningen varar ända till det är fem och en halv minut kvar då Enköping kvitterar till 3-3. När det är 3.11 kvar av matchen tar Enköping ledningen med 4-3. Väsby lyckas inte få till stånd en kvittering och lyckas inte få tillfälle att ta ut sin målvakt förrän det bara återstod 43 sekunder.

Det kan bi svårt att nå en placering bland de tre bästa i serien som är lagets självklara målsättning. Enköping går från klarhet till klarhet och fortsätter att jaga Visby/Roma och Valbo.

SURAHAMMAR – VALBO           0 – 5  (0-2, 0-2, 0-1)

Alla jag talar med om lagen i Allettan berömmer Valbo. Resultatet 5-0 mot Surahammar talar sitt tydliga språk. Surahammar är kända för att vara mycket svårslagna i sin hemmahall så därför imponerar resultatet ännu mer. Endast ett av målen tillkommer i numerärt överläge.

Allt talar för att Valbo kommer att placera sig i toppen av tabellen.

ARBOGA – WINGS                   6 – 0  (3-0, 1-0, 2-0)

Arboga vinner med klara 5-0 i en till en början mycket stökig match med många utvisningar.

Första perioden tar nästan 40 minuter mot normala 30 minuter. Samtliga mål kommer när Wings har spelare utvisad. 1-0 när två spelare sitter i utvisningsbåset. 2-0 och 3-0 när när en spelare sitter av sitt straff.

I andra perioden blir det lite lugnare. Det blir bara ett mål. Naturligtvis när Wings har en spelare utvisad. Perioden är sex minuter snabbare än den första.

I den tredje perioden tillkommer två mål. Naturligtvis är det en spelare utvisad, men det märkliga är att det vid båda tillfällena var en spelare från Arboga som satt i utvisningsbåset.

TABELLEN:
VISBY/ROMA          15
VALBO                   14
ENKÖPING              13
SURAHAMMAR         10
ARBOGA                  8
VÄSBY                     7
NYKÖPING               3
WINGS                    2

OMGÅNG 7 MED OLIKA SPELDAGAR:
WINGS – ENKÖPING                     23/1
VÄSBY – NYKÖPING                     23/1
VISBY/ROMA-  SURAHAMMAR       25/1
VALBO – ARBOGA                        26/1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".