Vårserien: Omgång 5 serie 1D och 1C

Fortsättningsserien har redan kommit till omgång 5 och om en vecka vänder serien och är klar redan den 18 februari. De två lagen som toppar tabellen, Nacka och Botkyrka möts i denna omgång. Det känns som om det är en liten seriefinal.

Det skall till mycket för att något av lagen M/B, Haninge och Trångsund skall kunna blanda sig i tätstriden. Dessa lag får nog koncentrera sig på att undvika placering fem och därmed slippa att kvala sig tillbaka. I serie C lider jag med Järfälla som är det enda lag som fortfarande står på noll poäng i grupperna C, D, E och F. Spräcker laget nollan i bottenmötet borta mot Hedemora?

BOTKYRKA – NACKA                   6 – 3  (2-1, 2-1, 2-1) 

Nacka har inlett denna serie med fyra raka vinster. Botkyrka har tre vinster och en förlust. Om Nacka vinner får laget ett litet försprång på fem poäng. Om Botkyrka vinner kommer det att skilja en poäng mellan de två topplagen.

Så kommer då Nackas första förlust. Nacka får jaga hela matchen. Det var 1-1 under två minuter och 17 sekunder i första perioden, men i övrigt är Botkyrka i ledningen hela matchen. Bäste målskytt i Botkyrka blir Christofer Holm med två mål.

Nu blir det en veckas vila för lagen och spänningen i toppen blev att en poäng skiljer de båda topplagen.

TRÅNGSUND – SKÅ                       6 – 3  (2-2, 1-0, 3-0)

En mycket viktig match för båda lagen. För Trångsund gäller att försöka komma upp på något säkrare mark. Skå vet, att en seger skulle innebära, att laget på inget sätt är helt borta från möjligheten att slippa kvala sig kvar i division 1.

Skå gör, som de gjort i ett antal matcher och tar ledningen med 2-0. Innan perioden är slut har Trångsund lyckas kvittera till 2-2. I mitten av andra perioden tar Trångsund ledningen för första gången i matchen och inför den avslutande perioden står det 3-2.

Skå kommer tillbaka och kvitterar till 3-3. Pierre Stening som gjorde 1-2 målet blir den som ser till att Trångsund får tre värdefulla poäng genom att göra både 4-3 och 5-3. Slutresultatet 6-3 fastställer Kristian Karlenius. Viktiga poäng för Trångsund.

HANINGE – MÄLARHÖJDEN/B        2 – 4  (0-1, 1-1, 1-2)

Båda lagen jagas av i första hand Trångsund. Varje poäng är värdefull, för att lagen skall undvika placering fem och kvalserie.

Första perioden ser ut att bli mållös, men när en sekund är kvar av perioden tar MB ledningen med 1-0. I andra perioden gör lagen ett mål var, så inför den avgörande perioden står det 1-2.

När det gått fyra minuter av tredje perioden kvitterar Haninge till 2-2. Två utvisningar kommer att avgöra matchen för vid båda tillfällena gör M/B mål och vinner matchen med 4-2.

I och med denna vinst kommer M/B på lite säkrare mark med Haninge plötsligt hamnar på kvalplats.

TABELL: 
BOTKYRKA         19
NACKA              18
M/B                   11
TRÅNGSUND        9
HANINGE             7
SKÅ                    2

OMGÅNG 6 DEN 28/1:
HANINGE - MÄLARHÖJDEN/B
TRÅNGSUND - SKÅ
BOTKYRKA - NACKA

SERIE C:

HEDEMORA - JÄRFÄLLA         3 - 4  (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)

Så fick då JHC till slut radera ut sin försmädliga nolla i tabellen. Synd att det inte blev tre poäng utan bara två. Laget har ju en förmåga att trassla till det för sig i tredje perioden.

Så här gick det till. JHC hämtar igen underläge 2-0 och tar ledningen när det gått tre minuter av den tredje perioden med 3-2. När halva perioden gått, drar JHC på sig utvisningar och när det blir spel fem mot tre kvitterar Hedemora till 3-3. Därefter blir det inga fler mål och matchen går till förlängning. Det har bara gått 43 sekunder av förlängningen så gör Daniel Sahlman mål och det ger JHC deras första två poäng.

Detta var vad laget behövde för att få tillbaka lite självförtroende igen. Om en vecka skall laget möta Tierp på bortaplan. Kanske blir det revansch för den förargliga förlusten i första omgången.

OMGÅNG 6 DEN 28/1:
TIERP -  JÄRFÄLLA                           

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".